Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Вінницька поліція підвищує стандарти дотримання прав людини та самих поліцейських  - Іван Іщенко
Опубліковано 03 лютого 2022 року о 11:30

Сьогодні, 3 лютого, у Жмеринському районному відділі поліції представники влади, органів місцевого самоврядування та депутатського корпусу ознайомились з роботою автоматизованої  системи  Custody Records, що є новим рівнем забезпечення прав затриманих осіб. Це перший територіальний підрозділ поліції Вінниччини, де  в повному обсязі запрацювала ця модель роботи, яка з жовтня минулого року  була апробована в тестовому режимі.
На заході був присутній голова Вінницької облдержадміністрації Сергій Борзов,   представники місцевої влади та депутатського корпусу. Присутні обговорили нагальність впровадження сучасної інформаційної телекомунікаційної системи, яка забезпечує права громадян  в діяльності поліції відповідно до європейських стандартів.


Про те, як працює система у відділі поліції розповів начальник Жмеринського районного відділу поліції Анатолій Присяжнюк.

Головні складові, які забезпечують ефективне функціонування пілотного проєкту Національної поліції України Custody Records -  це єдина електронна база обліку всіх дій затриманих, спеціально обладнані  приміщення з зонуваннями, системи  зовнішнього контролю та цілодобового відеоспостереження, інспектори з дотримання прав людини.
Очільник поліції Вінниччини Іван Іщенко підкреслив, що крок за кроком поліція підвищує стандарти дотримання прав  громадян  та самих поліцейських. І невдовзі така модель роботи  буде впроваджена в кожному підрозділі поліції.


Електронна база даних  дозволяє швидко отримати будь-який документ щодо затриманих осіб в будь-який час.
Інспектор з дотримання прав людини фіксує в електронній базі даних всю інформацію, яка стосується  особи, починаючи з моменту її фактичного затримання та протягом усього періоду перебування у територіальному підрозділі поліції — до моменту звільнення цієї особи або ж її доставлення до кімнати затриманих чи до ізолятора тимчасового тримання. Проводиться первинне інтерв’ю із громадянином щодо того, як поводились з ним правоохоронці.
Усі приміщення підрозділу поліції обладнані антивандальними відеокамерами, які не можна пошкодити. Система відеонагляду  стежить за безпекою осіб, які перебувають в камерах. У випадку виявлення загрози їхньому життю та здоров’ю, поліцейські вживають відповідних заходів.
Велика перевага системи Custody Records — це дистанційний нагляд, який може здійснювати уповноважений поліцейський через систему віддаленого відеоконтролю. Він перевіряє дотримання прав затриманих осіб, а також розглядає їх скарги. 

Custody Records – це новий рівень дотримання прав людини в поліцейській діяльності, що мінімізує виникнення конфліктних ситуацій,  гарантує надання правової допомоги затриманим особам та убезпечує поліцейських від безпідставних звинувачень.

Відділ комунікації поліції 
Вінницької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux