Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Вінницька поліція задокументувала діяльність міжрегіональної злочинної групи шахраїв, яку організував ув’язнений
Опубліковано 23 листопада 2021 року о 10:30

Маючи на волі спільників-айтішників, засуджений, який відбуває покарання у вінницькій тюрмі за тяжкі злочини майнового характеру, організував злочинну схему заволодіння грошима з банківських рахунків громадян. За попередньою інформацією слідства, зловмисник разом зі своїм співкамерником на створених фейкових сайтах-двійниках отримали доступ до платіжних реквізитів громадян та привласнили понад 300 тисяч гривень. 


Документування злочинної діяльності угруповання, до якого входило близько десятка осіб, слідчі обласного главку поліції здійснюють за оперативного супроводу працівників Управління  Служби безпеки України. 
За словами начальника відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП у Вінницькій області Євгена Кронівця, правопорушники зламували акаунти популярних торговельних онлайн ресурсів, створювали фішингові сайти, де покупці залишали замовлення. У подальшому,  телефонуючи до покупців, зловмисники представлялись співробітниками інтернет-платформи та пропонували заповнити електронну форму для відправки товару. У такий спосіб вони отримували платіжні реквізити потерпілих та списували їх кошти на свої рахунки та електронні гаманці.


За попередньою інформацією слідства, до складу групи входило близько 10 учасників, двоє з яких відбувають покарання за вчинення тяжких майнових злочинів. Через своїх спільників засуджені отримували телефони, сім-картки паролі доступу до фішингових сайтів.   


Під час проведення обшуку за місцем відбування покарання у зловмисників слідчі вилучили мобільні телефони, чорнові записи з картковими рахунками та  прибутками, отриманим у такий спосіб та інші речові докази їх причетності до злочинної діяльності. 


Слідством розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій  з використанням електронно-обчислювальної техніки). За такий злочин передбачено до 8 років позбавлення волі. Досудове розслідування триває. 

Відділ комунікації поліції
Вінницької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux