Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Вінниччині відкрили поліцейську станцію та вручили ключі від нових автівок поліцейським офіцерам чотирьох територіальних громад
Опубліковано 23 листопада 2021 року о 14:12

23 листопада у селі Кордишівка Козятинської територіальної  громади відкрилась поліцейська станція Хмільницького районного відділу поліції, яка обслуговуватиме десять населених пунктів. Це 36 станція на Вінниччині, яка запрацювала в рамках проєкту «Поліцейський офіцер громади». Крім цього, під час заходу керівник поліції Вінниччини Іван Іщенко вручив ключі від п’яти нових службових автомобілів поліцейським офіцерам Шаргородської, Крижопільської Шпиківської та Іллінецької громад. 


На території Вінницької області активно впроваджується проєкт «Поліцейський офіцер громади», який вже успішно діє в усіх територіальних громадах.


Цей проєкт передбачає тісну взаємодію поліцейського з територіальною громадою, орієнтований на надання громадянам якісних поліцейських послуг та сприяє вирішенню проблем і потреб громадян, безпека яких є одним із найголовніших пріоритетів для комфортного розвитку та життєдіяльності людей. Жителі громад зможуть швидко вирішувати майже всі безпекові питання на місці.


У заходах з нагоди відкриття поліцейської станції в селі Кордишівка взяли участь начальник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Іван Іщенко, голова обласної державної адміністрації Сергій Борзов,  голова обласної ради Вячеслав Соколовий, голова Козятинської територіальної громади Тетяна Єрмолова, представники Шаргородської, Шпиківської, Іллінецької, Крижопільської територіальних громад.

 
Іван Іщенко зазначив, що завдяки підтримці виконавчої влади та органів місцевого самоврядування проєкт «Поліцейський офіцер громади» швидко та успішно впроваджується на Вінниччині, і до кінця року майже сто поліцейських офіцерів опікуватимуться безпекою мешканців своїх громад.  
- Спільними зусиллями з  обласною державною адміністрацією,  обласною радою, головам територіальних громад у нашому регіоні до наступного року ми впровадимо у 100%  наших громад  проєкт «Поліцейський офіцер громади» і, таким чином, створимо безпекова середовище в нашому регіоні. У кожному населеному  пункті буде представник поліції, представник влади, до якого зможе звернутися кожен громадянин, кожен мешканець нашого регіону, - сказав Іван Іщенко. - Вітаю місцеву громаду з тим, що у вас буде свій поліцейський, що ви зможете його кожного дня побачити, до нього звернутися, і завжди він буде поруч. 


Іван Іщенко подякував голові Козятинської територіальної громади Тетяні Єрмоловій та представникам органів державної влади за співпрацю, підтримку та допомогу у реалізації цього проєкту. 


- Вінницька область підписала Меморандум з усіма громадами, і ми майже перші в Україні почали розбудовувати поліцейські станції на території області. Це 36 станція відкрита. Після реформи децентралізації програма «Поліцейський офіцер громади» - це є комунікація між поліцією, громадою, людьми і владою, - зазначив голова обласної державної адміністрації Сергій Борзов.  
У свою чергу голова Козятинської територіальної громади Тетяна Єрмолова запевнила, що і надалі робитиме усе належне, аби поліцейський офіцер мав відповідні умови задля забезпечення порядку та спокою у їх громаді. Вона побажала офіцерам громади поваги від людей та вдалої роботи у досягненні спільної мети – створенні безпеки для мешканців громади.      


Капітан поліції Олександр Левчук  та старший лейтенант Олександр Журавльов, які пройшли спеціальне навчання, обслуговуватимуть десять населених пунктів, зокрема Сокілець, Кардишівку, Королівку, Рубанку, Флоріанівку, Титусівку, Прушанку, Королівку, Пиківець, Пустоху та Сигнал. Ці поліцейські займатимуться безпековими проблемами  винятково місцевого населення та житимуть у громаді. 


Поліцейська станція розташована в селі Кордишівка на вулиці Героїв Майдану, 5. Там створені необхідні умови для прийому громадян, роботи з документами та відпочинку офіцерів. Поліцейські забезпечені службовими автомобілями Renault Duster, що дає можливість оперативно реагуватиме на повідомлення про правопорушення.
У громадах Вінниччини вже працює 58 поліцейських офіцерів. Ще 36 поліцейських, які пройшли відбір на посади офіцерів громад, зараз проходять спеціальне навчання та незабаром приступлять до роботи. 


На завершення заходу Іван Іщенко вручив ключі від п’яти нових автомобілів Renault Duster поліцейським офіцерам чотирьох територіальних громад. 

Відділ комунікації поліції 
Вінницької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux