Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Безпекова система відеоспостереження «Smart City» допомогла поліцейським затримати зловмисника, який ошукав пенсіонера на понад 200 тисяч гривень
Опубліковано 16 листопада 2023 року о 09:30

Правоохоронці ідентифікували особу, причетну до злочину, за допомогою можливостей кримінального аналізу та системи відеоспостереження «Smart City», яка успішно працює в Ладижині. Оперативники відтворили маршрут руху підозрюваного до та після злочину, а згодом і встановили його особу. Чоловік затриманий і перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, й перевіряється на причетність до аналогічних злочинів.




За словами т.в.о. керівника відділу поліції № 3 Гайсинського районного управління Олександра Тарана, 12 листопада до поліції звернувся 82-річний пенсіонер з повідомленням про те, що декілька годин тому його обдурили. Чоловік розповів, що до нього зателефонував невідомий абонент та повідомив, що його донька потрапила в аварію і терміново потрібні гроші на її лікування. Співрозмовник сказав потерпілому зібрати кошти і передати їх людині, яка прийде до нього додому. Пенсіонер виконав вказівки та віддав незнайомцю 200 000 гривень і 300 доларів США.


За допомогою можливостей кримінального аналізу та записів з камер спостереження, поліцейські встановили шлях, яким зловмисник йшов до і від квартири потерпілого. Також були розшукані автомобілі служб таксі, на яких він їздив по місту.



Після зустрічі з пенсіонером зловмисник на таксі поїхав до Вінниці, а звідти автобусом попрямував на Львівщину, сподіваючись що там його не знайдуть.



Раніше судимого за вбивство та наркозлочини 39-річного чоловіка оперативники ладижинської поліції спільно з колегами з Управління карного розшуку затримали за місцем його проживання у м. Пустомити.



За процесуального керівництва Гайсинської окружної прокуратури слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Санкція статті передбачає покарання до 5 років позбавлення волі.





Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу на час досудового розслідування.



Закликаємо громадян бути обачними й не довіряти подібним дзвінкам. Перевіряйте де і в якому стані знаходяться ваші рідні й близькі.

Якщо вас просять під різними приводами перерахувати чи віддати гроші – не гайте часу та повідомляйте про це поліцію.



Відділ комунікації поліції


Вінницької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux