Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Жінка з 2,2 проміле алкоголю вчинила ДТП та намагалась «підкупити» поліцейських: на Вінниччині слідчі задокументували пропозицію хабаря
Опубліковано 19 серпня 2024 року о 12:25

17 серпня вночі в м. Вінниця 34-річна нетвереза водійка автомобіля Hyundai, жителька Житомирської області, скоїла автопригоду зі службовим автомобілем та пропонувала патрульним поліцейським неправомірну вигоду аби уникнути відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень.


Помітили автомобіль, який знаходився на клумбі по вулиці Брацлавській, працівники Відділу поліції № 1 Вінницького райуправління. За кермом транспортного засобу перебувала жінка з ознаками алкогольного сп'яніння. Вимогу поліцейських вийти з автомобіля водійка проігнорувала й почала втікати. Під час маневрування керманичка допустила зіткнення зі службовим авто слідчо-оперативної групи, яке було припарковане на узбіччі вулиці Тиврівське шосе.


На місці події працювали патрульні поліцейські та слідчо-оперативна група Відділу поліції № 1 Вінницького райуправління.


Під час освідування в організмі кермувальниці виявили 2,2 проміле алкоголю. За нескладання адмінматеріалів, жінка запропонувала поліцейським неправомірну вигоду - 50 000 гривень.


За фактом пропозиції неправомірної вигоди поліцією розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).


Санкція статті передбачає покарання – до чотирьох років позбавлення волі.


Також на порушницю складені адміністративні матеріали за статтями: 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції), 124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна) та 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) КУпАП.


Відділ комунікації поліції



Вінницької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux