Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Здійснив розбійний напад на чоловіка, а потім пострілом у голову його вбив: слідчі обласного главку поліції Вінниччини повідомили зловмиснику про підозру
Опубліковано 22 лютого 2023 року о 15:50

16 лютого до поліції Вінниччини надійшло повідомлення про те, що на узбіччі дороги лежить тіло чоловіка з кульовим поранням голови. Зловмисника, який вчинив ряд особливо тяжких злочинів, поліцейські розшукали менш ніж за добу.



За словами начальника обласного главку поліції Івана Іщенка, 16 лютого тіло чоловіка зі слідами насильницької смерті на узбіччі дороги побачили жителі села Весела Калинівської територіальної громади та відразу викликали поліцію.


На місці події слідчо-оперативна група та криміналісти виявили на голові потерпілого сліди від вогнепального кульового поранення.



У результаті комплексу розшукових заходів працівники відділу поліції № 1 Хмільницького районного відділу поліції, управління карного розшуку, слідчого управління та співробітники відділу кіберполіції Вінниччини встановили зловмисника.



Ним виявився 35-річний житель Калинівської територіальної громади.



Попередньо поліцейські встановили, що підозрюваний мав намір придбати у 35-річного уродженця м. Одеса мінітрактор іноземного виробництва. Продавець зобов’язався доставити сільськогосподарську техніку на територію Вінницької області.


Під час особистої зустрічі підозрюваний з метою заволодіння належних потерпілому транспортного засобу та грошей здійснив постріл у його голову.



Надалі зловмисник сів за кермо автомобіля потерпілого, на причепі якого було два мінітрактори. На відстані кількох кілометрів від місця злочину, підозрюваний розвантажив один трактор, після чого на тому ж транспортному засобі поїхав у іншому напрямку. Аби приховати злочин та «заплутати» сліди чоловік підпалив автівку.


Під час невідкладного обшуку за місцем проживання зловмисника поліцейські виявили та вилучили кілька одиниць вогнепальної зброї та набої різного калібру.


Речові докази вилучено частково. Зброю, з якої зловмисник здійснив постріл, та гроші, підозрюваний встиг знищити.



Причини та обставини події встановлюються.


Зловмисник затриманий та поміщений до ізолятора тимчасово тримання. За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури слідчі слідчого управління обласного главку повідомили йому про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України: п. 6 ч. 2 ст. 115 - умисне вбивство з корисливих мотивів, ч. 4 ст. 187 — розбій, ч. 2 ст. 289 – незаконне заволодіння транспортним засобом. За скоєне йому загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі або довічне ув’язнення.



На період досудового розслідування підозрюваний перебуватиме під вартою. Остаточна правова кваліфікація діям зловмисника буде надана після проведення слідчих дій.



Відділ комунікації поліції

Вінницької області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux