Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За вказівкою рф намагався підпалити будівлю ТЦК – поліція Вінниччини з СБУ затримала неповнолітнього диверсанта
Опубліковано 31 липня 2024 року о 09:59

Навесні хлопця завербували ворожі спецслужби. За їхньою вказівкою 17-річний житель Одещини прибув до обласного центру, де мав влаштувати диверсію та продовжити підпали ТЦК й авто військових на Житомирщині. За виконані завдання підлітку обіцяли щедру винагороду. Тепер йому загрожує довічне позбавлення волі.


Повідомлення про підпал Вінницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки надійшло в поліцію 6 липня близько 04:15. Невідома особа кинула в будівлю 2 пляшки із запальною сумішшю, внаслідок чого виникла пожежа. Вогонь загасили військові.



Особу правопорушника та його місцеперебування встановили оперативники Управління карного розшуку обласної поліції. Неповнолітнього мешканця Білгород-Дністровського району Одеської області правоохоронці затримали в одному з вінницьких хостелів.


Під час обшуків у фігуранта вилучено саморобну запалювальну суміш та мобільний телефон, який він використовував для фільмування злочину та спілкування з агресором.


Як з’ясувалось, навесні агенти кремля запропонували легкі гроші хлопцю, який шукав в інтернеті роботу. Спочатку неповнолітній виконував «тестові» завдання та надсилав росіянам фотографії з локаціями Сил оборони у портовому місті. Після цього український диверсант був «відряджений» до Вінниці для підпалу будівлі ТЦК, а звідти мав їхати на Житомирщину.



Поліцейські передали фігуранта працівникам УСБУ у Вінницькій області, котрі кваліфікували дії зловмисника за ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України – підпал, спрямований на зруйнування або пошкодження об’єктів, які мають важливе оборонне значення, вчинений в умовах воєнного стану, та повідомили йому за цією статтею про підозру. Відповідно до санкції інкримінованої статті юнакові загрожує позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне ув’язнення, з конфіскацією майна.


Також хлопець перевіряється на причетність до аналогічних злочинів на території інших регіонів.


Відділ комунікації поліції 

Вінницькї області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux