Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За минулі вихідні поліцейські встановили підозрюваних у двох крадіжках грошей
Опубліковано 19 грудня 2022 року о 14:20

Злочини стались у Вінницькому районі. Серед розкритих правопорушень – крадіжки грошових коштів з приватного будинку та магазину. За цими фактами слідство розпочало досудове розслідування.

До поліції на спецлінію 102 надійшло повідомлення від мешканця села Гопчиця Погребищенської територіальної громади. Заявник повідомив про крадіжку своїх заощаджень в сумі 16 000 гривень, 100 доларів США та 50 євро, які він зберігав в одній з кімнат будинку.

Прибувши за викликом, поліцейські з’ясували, що потерпілий разом з односельцем розпивали спиртні напої. Коли алкоголь закінчився, господар будинку дав своєму гостеві кошти, щоб той пішов до магазину за спиртним. Зловмисник помітив схованку, у якій потерпілий зберігає свої заощадження. Повернувшись до будинку, правопорушник побачив, що господар спить, забрав гроші та зник.

Як розповів керівник відділу поліції № 4 Вінницького районного управління поліції Андрій Лазарчук, в ході проведення першочергових розшукових заходів поліцейські групи реагування патрульної поліції помітили підозрюваного на одній з вулиць населеного пункту та затримали його.

Ним виявився раніше судимий за майнові та наркозлочини 30 -річний місцевий житель.

Наразі відносно затриманого у суді на розгляді перебуває кримінальне провадження за вчинення крадіжки на території Калинівського територіальної громади. 

Слідчі повідомили чоловіку про підозру.

Зловмисник затриманий та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Ще одне повідомлення про крадіжку надійшло до поліції від продавчині одного з торгових закладів смт Вороновиця. Жінка розповіла, що до приміщення магазину зайшов невідомий чоловік та викрав її гаманець, у якому знаходилось майже 30 000 гривень та 450 доларів США. Його працівниця магазину залишила на прилавку.

За кілька годин оперативним шляхом поліцейські встановили особу, причетну до вчинення злочину та розшукали її за місцем проживання. Ним виявився 67 – річний вінничанин.

Гроші потерпілої вилучено. Їх зловмисник переховував у гаражному приміщенні.

За цими фактами слідством розпочаті кримінальні провадження за ч.4 ст.185 Кримінального кодексу України. За вчинення злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до 8 років.

 

 

Відділ комунікації поліції

Вінницької області




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux