Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За добу Вінниччинні слідчі задокументували два факти спроб підкупу поліцейських
Опубліковано 25 лютого 2023 року о 14:07

У обох випадках водії пропонували інспекторам груп реагування патрульної поліції неправомірну вигоду за не притягнення їх до адміністративної відповідальності. Водіям-порушникам загрожує до 4 років позбавлення волі.


24 лютого слідчі відділу поліції № 3 розпочали досудове розслідування за вчинення кримінальних правопорушень.





Так, у с. Зарванці Вінницького району інспектори сектору реагування патрульної поліції відділу поліції № 3 Вінницького райуправління зупинили автомобіль марки Audi, на який Державною виконавчою службою накладено арешт. За кермом транспортного засобу перебував 28-річний місцевий житель. Під час спілкування із водієм правоохоронці помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. Від освідування чоловік відмовився та аби уникнути відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення запропонував працівникам поліції хабар у розмірі 300 доларів США.





Ще один факт спроби підкупу поліцейських зафіксовано неподалік с. Медвеже Вушко Вінницького району. Поліцейські зупини 43-річного жителя Копайгородської територіальної громади, водія автомобіля марки Opel, за порушення Правил дорожнього руху. Під час спілкування із чоловіком правоохоронці помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. Від освідування чоловік також відмовився та аби уникнути відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення запропонував працівникам поліції хабар у розмірі 3000 гривень.


Відносно порушників правоохоронці склали протокол за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції). Санкція статті передбачає накладення штрафу у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік і на інших осіб.


За фактом пропозиції неправомірної вигоди відкрито кримінальні провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). За таке правопорушення чоловікам загрожує до 4 років позбавлення волі.



Відділ комунікації поліції


Вінницької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux