Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Виготовляли та збували наркотики на Вінниччині: поліцейські припинили діяльність злочинного угрупування із заробітком 100 тисяч гривень в місяць
Опубліковано 31 січня 2023 року о 13:00

Налагодив процес виготовлення та вибудував розгалужену мережу збуту психотропів і наркотиків 35-річний вінничанин. До наркобізнесу затриманий залучив двох спільників віком 33 та 42 роки, які разом із ним займались злочинною діяльністю.


За словами заступника начальника Слідчого управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Едгара Папікяна, 35-річний вінничанин за місцем свого проживання облаштував діяльність нарколабораторії. Виготовлені наркотичні речовини зловмисники збували на території Вінницької області. Від продажу «з рук в руки» та шляхом розкладання закладок щомісячний прибуток ділків становив майже 100 тисяч гривень.


У фігурантів вилучили прекурсори, хімічні реагенти, лабораторне обладнання для виготовлення амфетаміну, банківські картки, майже 100 підготовлених так званих закладок з наркотичною сіллю та марихуану.


Частину обладнання один із правопорушників намагався знищити, викинувши його з вікна четвертого поверху.


Задокументували протиправну діяльність злочинної групи оперативники Управління боротьби з наркозлочинністю діяльність та слідчі обласної поліції.

Силову підтримку проведення процесуальних заходів забезпечували спецпризначенці КОРДу. Процесуальне керівництво досудового розслідування здійснює прокуратура Вінницької області.


Вилучені речові докази направлені на експертизи. Після проведення відповідних досліджень та слідчих дій, буде надана правова кваліфікація діям кожного учасника групи.


Основний фігурант, 35-річний вінничанин, затриманий та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Слідством вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозру та обрання запобіжного заходу.


За цим фактом Слідчим управлінням розслідується провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Санкція статі передбачає покарання до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.




Відділ комунікації поліції


Вінницької області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux