Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Вінницькі поліцейські завітали на захід та познайомили дітей зі своєю професією
Опубліковано 17 лютого 2023 року о 15:18

16 лютого в обласному молодіжному центрі «Квадрат» поліцейські спільно з волонтерами «ТатоHub.Вінниця» провели для дітей захід під назвою «Знаю. Залучаю. Впливаю». Зустріч-знайомство організовано у рамках інформаційно-просвітницького проєкту по запобіганню домашньому насильству. Учасниками заходу були діти із родин батьки яких загинули та сім’ї, які були змушені покинути рідні домівки і тепер проживають на Вінниччині.



Правоохоронці прийшли на зустріч з наміром сформувати у підростаючого покоління повагу до Закону та професії поліцейського. Адже надзвичайно важливо, щоб змалку дітки вчилися співпрацювати та довіряти поліції, аби було усвідомлення того, що це не караючий, а правозахисний орган, співробітники якого у будь-який потрібний час прийдуть на допомогу.



Начальник сектору ювенальної превенції Вінницького районного відділу поліції Альона Муліванова розповідала як побудувати здорові стосунки у родині, обговорили права дітей в умовах воєнного стану та проблему домашнього насильства, діти дізнались як не стати жертвою злочинців. Потім капітан поліції ознайомила учасників з локаціями, які підготували для них поліцейські.



Бійці роти поліції особливого призначення продемонстрували присутнім свої навички та вміння. Професіоналізм та швидкість реакції правоохоронців вразили юних гостей. Вони з радістю приміряли спецзасоби поліцейських.



Співробітники патрульної поліції під час майстер-класу по виготовленню світлоповертаючих брелків провели профорієнтаційну лекцію про важливість дотримання правил дорожнього руху та основні правила поведінки. Також діток ознайомили зі службовим автомобілем.



Цікавим для школярів видалося знайомство з роботою експертів-криміналістів. Малечі розповіли про тонкощі роботи зі слідами злочину на місці події та ознайомили з основними видами експертиз. Зі своєї криміналістичної лабораторії експерти дістали усе необхідне, щоб зняти відбитки пальців. До того ж, дехто із них самостійно зафіксував свої відбитки, а зразки дактилоскопічних карт забрали із собою додому.



В центрі уваги учасників заходу став найкращий друг поліцейського – службовий собака. Діти із захватом спостерігали за тим, як чотирилапий напарник виконував усі команди поліцейського та зробили фото на згадку.



Співробітники вибухотехнічної служби провели ознайомчу роботу щодо вибухонебезпечних предметів або небезпечних знахідок. Повторили правила поведінки у разі виявлення такої знахідки.



Діти в розважальній формі знайомилися з роботою правоохоронців та спробували себе в ролі поліцейських. Задоволення від зустрічі отримали не тільки діти, а й самі правоохоронці. Поліцейські на завершення побажали всім присутнім успіхів та безумовного дотримання Закону. Із посмішками на обличчях та піднесеним настроєм прощались діти із вартовими порядку.


               

Відділ комунікації поліції

Вінницької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux