Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Вінницькі поліцейські викрили псевдоволонтера, який за допомогою підробних документів привласнював допомогу для ЗСУ
Опубліковано 25 січня 2023 року о 09:22

24 січня правоохоронці провели обшук за місцем проживання 25-річного вінничанина, який за допомогою документів з ознаками підробки привласнював благодійні кошти та гуманітарну допомогу. Поліцейські встановили причетність чоловіка до 5 злочинних епізодів.



До Відділу поліції № 1 Вінницького райуправління від представників громадських організацій та благодійників надійшла низка заяв про те, що один із так званих волонтерів збирає у громадян гроші на власні потреби, прикриваючись при цьому допомогою для ЗСУ. Правопорушник, використовуючи підробні документи, нібито здійснив передачу автомобіля військовим, а натомість користувався автомобілем у власних цілях.



Правоохоронці внесли відомості до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань та розпочали перевірку.



Під час досудового розслідування слідчі встановили, що псевдоволонтер через соціальні мережі розміщував повідомлення про збір коштів на захисне спорядження та пальне для військових. Для цього нібито необхідно було зібрати певну суму. Надалі чоловік пальне отримав від громадської організації, а збір не закрив. Отримані кошти витрачав на власні потреби, а допомогу військовим не передавав.



Як розповів начальник Відділу поліції № 1 Вінницького районного управління поліції Юрій Голуб, у ході проведення оперативних заходів працівники відділу поліції №1 встановили, що до скоєння даного правопорушення причетний чоловік, який є фігурантом ще по двох кримінальних провадженнях за підробку посвідчення водія та учасника бойових дій.



Відтак, 24 січня поліцейські за місцем проживання зловмисника провели обшук, у ході якого вилучили документи з ознаками підроблення, медикаменти, турнікети, павербанки, бронежилети, зброю та набої.



Наразі поліцейські проводять досудове розслідування за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 358 Кримінального кодексу України (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів). Такий злочин карається обмеженням волі на строк до двох років.



Слідством вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру.



В ході досудового розслідування буде надана остаточна правова кваліфікація діям зловмисника. Розслідування триває.




Відділ комунікації поліції

Вінницької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux