Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Вінницькі поліцейські покращують навички у спілкуванні з людьми з інвалідністю
Опубліковано 02 грудня 2021 року о 15:02

Цього разу на базі Тренінгового центру ГУНП у Вінницькій області поліцейських навчали долати мовні бар’єри у спілкуванні з особливими людьми   керівник громадської організації “Паросток” Ірина Саранча та старший інспектор з особливих доручень відділу уповноважених з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності Петро Ткачук.

30 листопада для працівників поліції Вінницької області провели навчальну лекцію, присвячену проблемам, що виникають в процесі комунікації з людьми з інвалідністю. Голова правління громадської організації “Паросток” Ірина Саранча зауважила, що люди з інвалідністю потребують, в першу чергу,  розуміння та поваги. 

Під час заняття  Ірина Саранча  дала дієві поради поліцейським щодо  ефективної комунікації та  толерантності під час  спілкування  з цією категорією людей під час виконання професійних обов’язків. “Потрібно постійно дивитися в очі цим людям. Адже це прояв піклування та поваги до них.  Ні в якому разі не поспішайте.  Вислухайте їх до кінця.  Дайте їм можливість реалізувати  себе в процесі комунікації. Дотримуйтеся елементарних етичних норм і будьте щирими”, – наголосила вона.

Старший інспектор з особливих доручень відділу уповноважених з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності  Петро Ткачук підтримав таку думку: “Це такі ж самі люди, кожен так само має світ характер,  погляди на життя,  звички… Проте, зважаючи на інвалідність,  яка сталася внаслідок непередбачуваних в житті ситуацій, ці люди потребують більшої допомоги і підтримки з нашого боку. Захищати їх права -   обов’язок кожного поліцейського.”

Інспектор Тренінгового центру Олексій Пацалюк зауважив,  що поліцейські вже більше шести років співпрацюють з громадською організацією «Паросток». “ Слухачі Тренінгового центру покращують свої комунікаційні навики в роботі з різними категоріями осіб. Це завжди актуально.  Ми намагаємося проявляти більше терпимості і чуйності стосовно людей з інвалідністю… Ми вчимося відчувати і розуміти їх, щоб вчасно надати кваліфікованих допомогу”, - додав він.

Відділ комунікації поліції

Вінницької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux