Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Вінниччині поліцейські стежать за правопорядком під час виборів (Оновлено станом на 17.00 годину)
Опубліковано 31 березня 2019 року о 15:00

Більше 4 тисяч правоохоронців забезпечують правопорядок поблизу 1650 виборчих дільниць та на вулицях населених пунктів Вінниччини. Станом на 8 годину усі виборчі дільниці розпочали роботу вчасно.

На території області працює 8 окружних та 1650 дільничних виборчих комісій. Кожну дільницю охороняє щонайменше 2 правоохоронці. Головне завдання поліцейських – забезпечення публічного порядку на дільницях, збереження виборчої документації, недопущення фальсифікацій під час виборів.

В день голосування станом на 11 годину до підрозділів поліції надійшло 8 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства.

Повідомлення про надання  виборцям бюлетенів без перевірки їх паспортних даних  надійшло до Вишенського відділення поліції. Цим же підрозділом зареєстрована інформація про отримання жителем обласного центру запрошення на голосування на ім’я померлого родича.   

Поліцейські проводять перевірку за фактом втрати печатки головою однієї з дільничних виборчих комісій Калинівського району.

Решта повідомлень стосувалася незаконного здійснення агітації та розміщення агітаційних матеріалів.

Оновлено станом на 13 годину.  Поліцією зафіксовано  18 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства. Серед них: повідомлення про фотографування бюлетеня виборцем на виборчій дільниці у м. Вінниці, звернення  мешканця Могилів-Подільського району про відсутність його прізвища у списках виборців,  скарга жителя Гайсинського району, чиє прізвище не було змінене у списках виборців, включення до списку виборців двох осіб, які не проживають за вказаною адресою у Жмеринському районі,  скарга  мешканки Жмеринського району про відмову їй в голосуванні за місцем проживання, повідомлення від жителя Теплицького району щодо втручання члена окружної комісії в роботу виборчої дільниці.

Оновлюється. Станом на 15.00 годину  поліцією зафіксовано  35 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства. Серед них: винос бюлетеня – 1, незаконна агітація – 3, відсутність у списках виборців – 9, втрата печатки – 1, фотографування бюлетеня – 3, інші події – 18 (відсутність у списках виборців, запрошення на померлих людей, включення до списку виборців людей, які перебувають за кордоном, порушення правил розміщення бюлетенів, інше).      

Оновлюється. Станом на 17.00 годину  поліцією зафіксовано  49 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства. Серед них: повідомлення про незаконну агітацію, фотографування бюлетеня, відсутність у списках виборців.    
У с. Агрономічне Вінницького району місцевий житель намагався винести бюлетень з виборчої дільниці. Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до ч.1 ст. 158-1 КК України (незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз). За таке правопорушення передбачено обмеження волі строком до трьох років.     

 

Відділ комунікації поліції
Вінницької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux