Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Вбили, щоб не повертати 40 000 доларів США: на Вінниччині поліцейські розкрили резонансне вбивство
Опубліковано 22 березня 2023 року о 09:27

Підозрювані вивезли тіло загиблого в лісоcмугу між Калинівкою та Хмільником і закопали, а його автомобіль перефарбували та заховали в гаражі на Житомирщині. За таке їм загрожує довічне позбавлення волі.


За словами начальника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Івана Іщенка, над розкриттям особливо тяжкого злочину поліцейські працювали протягом місяця. 37-річний мешканець Хмільника зник ще 21 лютого разом зі своїм автомобілем.


Поліцейські перевіряли усі версії. Серед них основна – вбивство, оскільки в день зникнення чоловік зустрічався з двома жителями Уланівської територіальної громади, які заборгували йому гроші. З того часу потерпілого ніхто не бачив.

7 березня зловмисників затримали. Під процесуальним керівництвом Хмільницької окружної прокуратури слідчі районного відділу поліції повідомили їм про підозру в умисному вбивстві, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, та незаконному заволодінні транспортним засобом. Суд задовольнив клопотання слідчих і обрав підозрюваним запобіжний захід – тримання під вартою без можливості внести заставу.


Свою причетність до зникнення потерпілого 29-річний та 36-річний «боржники» категорично заперечували. Затримані надавали слідству покази, які нібито підтверджували їх алібі.


Після проведення комплексу слідчих та оперативно-розшукових дій, десятків експертиз поліцейські спростували покази чоловіків та отримали докази причетності останніх до вбивства. Також правоохоронці встановили місце перебування автомобіля вбитого.


20 березня тіло потерпілого поліцейські відкопали в лісосмузі неподалік від Хмільника.

За попередньою інформацією слідства, затримані спланували вбивство заздалегідь. Вони домовились з потерпілим про зустріч на своєму підприємстві, коли там не буде робітників. Зловмисники нанесли загиблому тілесні ушкодження несумісні з життям, після чого тіло вивезли за місто і закопали. Легковик потерпілого перефарбували та заховали на околиці Бердичева Житомирської області в орендованому гаражі.


За вчинення злочинів, передбачених п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) та ч. 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України правопорушникам загрожує до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.




Досудове розслідування триває.


Відділ комунікації поліції


Вінницької області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux