Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
В поліцію мене привело почуття справедливості, - дільничний офіцер поліції Олексанра Грама.
Опубліковано 07 березня 2018 року о 15:02

28-річний капітан поліції Олександра Грама 6 років працює дільничним офіцером Вінницького відділу поліції.

 

Дівчина виросла у сім’ї військового. З дитинства батьки навчали її бути небайдужою до проблем інших людей,  захищати слабших.

«Змалку  почуття справедливості стало визначальним у моєму житті, мабуть, це і привело мене в поліцію», - каже Олександра. Вона гордо носить поліцейський однострій і пишається своєю професією, яка дала їй можливість реалізувати давні мрії – захищати і допомагати людям.

Здавалось би, незвична, як для жінки, професія – стала для неї улюбленою справою життя.  Капітан поліції Грама обслуговує мікрорайон Пятничани у м. Вінниці з кількістю населення понад 5 тисяч осіб.

За роки служби вона знає, де її  увага потрібна найбільше – на території обслуговування проживає 7 неблагополучних сімей. Приміром, Олександра опікувалася родиною, в якій на вихованні матері троє неповнолітніх дітей. В будинку, в якому вони проживали, вимкнули опалення. Тож дільничному офіцеру довелося звертатися у різні служби, аби в помешканні знову з’явилося тепло. Вона періодично навідується в цю сім’ю, спілкується з матір’ю, перевіряє в яких умовах знаходяться діти.

 

А ще окрема категорія людей, за яких її душа болить найбільше – одинокі літні люди.

«Іноді людині потрібно щоб її просто вислухали. Часто навідуюсь до самотніх людей, яким крім мене і немає до кого звернутись. Прийду, принесу хліба чи молока, поговорю з ними. Для них головне - розуміння та увага до їхніх проблем», - каже Олександра.

За будь-якої погоди дільничний офіцер поліції часом  пішки або громадським транспортом – добирається на свою дільницю, де її чекають, де вона потрібна людям. Її робочий день не вимірюється часом. Олександра звикла до телефонних дзвінків і серед ночі.

За місяць в середньому їй надходить близько 40 заяв від місцевих мешканців. Люди звертаються з різних питань – комусь дошкуляють сусіди  постійним галасом, хтось не може поділити межу, повідомляють і про підозрілих осіб, яких потрібно перевірити, тих, хто зловживає спиртним та влаштовує притони з сумнівними особами. Часто доводиться людей консультувати також з питань, які перебувають поза компетенцією поліції.

Раз на тиждень Олександра заступає на чергування у мобільну групу реагування, де разом з колегами здійснює виїзди на виклики громадян, які потребують допомоги, патрулює вулиці м. Вінниці.

Її надійний тил – це сім’я, 4-річна донечка і чоловік, який у всьому підтримує. Олександра Грама щаслива тим, що має улюблену роботу, якій віддається сповна, і гарну родину. І цим щаслива.

Відділ комунікації поліції
Вінницької області

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux