Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Упродовж минулої доби на Вінниччині поліцейські розкрили два угони автомобілів
Опубліковано 07 грудня 2022 року о 11:16

6 грудня працівники поліції встановили двох зловмисників, причетних до незаконних заволодінь транспортними засобами у Гайсинському та Тульчинському районах. Слідством розпочато розслідування.


До поліції звернувся 26-річний мешканець села Мар’янівка Гайсинської територіальної громади з повідомленням про викрадення його автомобіля Mercedes-Benz Sprinter. Незамкнений транспортний засіб з ключами в замку запалення був запаркований на вулиці біля його домогосподарства.  

За попередньою інформацією, після надходження повідомлення про злочин на місце події виїхала слідчо-оперативна група Гайсинського районного управління поліції.

Поліцейські з’ясували, що до злочину, який стався в ніч з 5 на 6 грудня, причетний 20-річний житель Дашівської територіальної громади.

Зловмисник, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, побачив припаркований автомобіль та вирішив цим скористатись. Відкривши двері транспортного засобу, він від’їхав за кількасот метрів від місця події, де його й розшукав власник транспортного засобу та викликав поліцію.  

Того ж дня із заявою про викрадення автомобіля Toyota Camry до поліції звернувся 36-річний житель м. Вінниця. За словами чоловіка, транспортний засіб знаходився на території одного із товариств в Тульчинському районі, де він працює.

Вжитими оперативними заходами працівники Тульчинського районного відділу поліції через декілька годин розшукали викрадений автомобіль та встановили особу зловмисника. Пошкоджений транспортний засіб поліцейські виявили на узбіччі дороги сполученням Тульчин – Ладижин, неподалік від села Михайлівка. Причетним до скоєного виявився 18-річний житель Запоріжжя. На момент вчинення злочину хлопець перебував у стані наркотичного сп’яніння. 

Правопорушник затриманий та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. 

Викрадені транспортні засоби поміщені на арештмайданчики.

За цими фактами слідчими проводяться розслідування за ч. 1 ст. 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Санкція статті передбачає покарання - до п'яти років позбавлення волі.

Наразі слідством вирішуються питання щодо повідомлення правопорушникам про підозру.

Відділ комунікації поліції

Вінницької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux