Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Вінниці поліція ліквідувала діяльність злочинної групи, яка заробляла на збуті амфетаміну до 500 тисяч гривень в місяць
Опубліковано 25 квітня 2023 року о 12:20

Задокументували злочинну діяльність наркоторговців оперативники Управління карного розшуку та слідчі обласного главку поліції за процесуального керівництва прокуратури області. До угруповання входили п’ятеро жителів обласного центру – четверо чоловіків та жінка віком від 36 до 58 років. Крім великої кількості заборонених речовин, в організатора поліцейські також вилучили зброю та набої до неї.

За словами заступника начальника обласного главку полковника поліції Олександра Остроглядова, фігуранти впродовж 2022-2023 років вибудували розгалужену мережу збуту наркотиків та психотропів у м. Вінниця.

Фігуранти працювали за чітко розподіленим ролями й напрацьованим схемами. До їх обов’язків входило фасування та безпосередній продаж заборонених речовин, пошук нових клієнтів, фінансова складова злочинної діяльності.

За попередньою інформацією, підозрювані продавали заборонені речовини «з рук в руки». Працювали, як з дрібними «клієнтами», так і з оптовими.


Під час проведення санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів правоохоронці вилучили загалом понад 250 грамів амфетаміну та 2-х кілограмів конопель, електронні ваги, зіп-пакети, мобільні телефони, банківські карти, гроші отриманні злочинним шляхом.

Також у 58-річного раніше судимого організатора вилучили револьвер, майже 100 набоїв різного калібру.

Лідера угруповання та двох його спільників, віком 36 та 56 років, затримали 21 квітня у Вінниці спецпризначенці КОРД. Їм повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід.

Дії організатора додатково кваліфікували за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.




Остаточна правова кваліфікація діям кожного учасника групи буде надана в ході досудового розслідування.


Відділ комунікації поліції 


Вінницької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux