Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Вінниці поліцейські затримали двох збувачів наркотиків
Опубліковано 22 лютого 2023 року о 12:26

21 лютого поліцейські затримали двох хлопців, які розповсюджували наркотики  на вулицях обласного центру. Правопорушники перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. За цими фактами слідством розпочато кримінальні провадження.


21 лютого поліцейські роти поліції особливого призначення затримали збувача нарковмісних речовин. У 18-річного правопорушника під час перевірки було виявлено та вилучено 15 зіп-пакетів з порошкоподібною речовиною білого кольору, 5 зіп-пакетів із вмістом кристалічної речовини синього кольору та 1 згорток речовини рослинного походження.





Того ж дня близько 17.00 під час відпрацювання території м. Вінниця, працівниками Управління карного розшуку обласного главку поліції було зупинено 17-річного вінничанина. В ході поверхневого огляду в хлопця виявлено 6 згортків із вмістом речовини рослинного походження. Надалі правопорушник показав місця, де він встиг розкласти згортки із забороненими речовинами. Як виявилось, неповнолітній являється фігурантом у кримінальному провадженні, пов’язаному із незаконним обігом наркотичних речовин.





За попередньою інформацією слідства, посилки з наркотичними та психотропними речовинами хлопці отримували поштою та розповсюджували «клієнтам» через мобільний додаток.





Зловмисники затримані та поміщенні до ізолятора тимчасового тримання. Вилучені наркотичні речовини направлені на експертизу. 



Дії 18-річного правопорушника кваліфіковано за ч. 1 ст. 307 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Санкція статті передбачає позбавлення волі до 8 років. Дії 17-річного затриманого кваліфіковано за частиною другою цієї ж статті. За таке йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років із конфіскацією майна.



Наразі слідчими відділу поліції № 2 Вінницького районного управління поліції вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання їм запобіжного заходу.



Відділ комунікації поліції 


Вінницької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux