Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Вінниці поліцейські провели ряд тематичних заходів, щоб привернути увагу людей до проблеми домашнього насильства
Опубліковано 25 листопада 2021 року о 15:24

В межах Всесвітньої інформаційної кампанії "16 днів проти насильства" містянам презентували тематичну виставку «Річ у тім 2.0» та провели вуличну акцію «Вінниця проти насильства». 

Працівники управління превентивної діяльності обласного главку поліції, ювенальної превенції, сектору протидії домашньому насильству,  Управління дотримання прав людини  та соціальних служб з питань захисту постраждалих від домашнього насильства у середмісті представили  городянам виставку  «Річ у тім 2.0», ініційовану Міністерством внутрішніх справ України, у співпраці із Офісом віцепрем'єр-міністерки з питань Європейської та євроатлантичної інтеграції, Національною поліцією України, Міністерством соціальної політики.


16 інсталяцій виставки демонструють реальні випадки домашнього насильства. Відеоролики з історіями постраждалих від різних видів насильства, озвучені відомими людьми, можна побачити, відсканувавши розташовані на інсталяціях  QR-коди. Кожен відеоролик завершується закликом «Не терпіть насильство – звертайтеся по допомогу за номером 102». 

- На жаль, у суспільстві проблема домашнього насильства існує, і наша мета довести громадянам, щоб вони про це не мовчали, а звертались за допомогою, – говорить  представник Управління з дотримання прав людини Петро Ткачук. 
На розташованому банері «Вінниця проти домашнього насильства» перехожі та маленькі вінничани мали змогу написати гасла, які б закликали жертв не мовчати про такі факти. 


Як зазначив начальник сектору протидії домашньому насильстві Вінницького районного управління поліції Валерій Кравчук, майже 70% викликів, які надходять на лінію 102, пов’язані з домашнім насильством. На території обласного центру та вінницького району цілодобово працюють дві мобільні групи, які щодня обслуговують від 10 до 25 таких викликів.


Поліцейські та працівники соціальних служб роздали перехожим інформаційні буклети з контактами та телефонами, куди людина може звернутись за допомогою. 


- Переважна більшість постраждалих від домашнього насильства - це жінки, тому ми хочемо, щоб вони не приховували свою проблему та отримали шанс на гідне життя, - зауважила фахівець соціальної роботи державної установи Центр пробації м. Вінниці Тетяна Ткачук.

      
 

Відділ комунікації поліції
Вінницької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux