Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У трьох жителів Жмеринського району поліцейські вилучили канабіс та амфетамін
Опубліковано 09 вересня 2022 року о 13:30

Задокументували правопорушення працівники поліції 9 вересня під час проведення санкціонованих обшуків у домоволодіннях зловмисників.

Слідчі дії проводились оперативниками та дізнавачами Жмеринського районного відділу поліції спільно з працівниками Управління боротьби з наркозлочинністю у Вінницькій області Національної поліції з залученням кінологів обласного главку поліції.

За словами начальника Жмеринського районного відділу поліції Анатолія Присяжнюка, оперативну інформацію про те, що троє місцевих жителів незаконно зберігають наркотичні речовини та психотропи здобули працівники сектору кримінальної поліції.

В межах відкритих кримінальних проваджень за ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) на підставі ухвал суду поліцейські в домогосподарствах зловмисників провели санкціоновані обшуки.

44-річний жмеринчанин зберігав у своєму будинку на полиці та в холодильнику близько 60 грамів психотропів. Крім цього, в кухонній шафі поліцейські виявили електронні ваги.

Під час обшуку помешкання 47-річної жительки м. Жмеринка поліцейські виявили та вилучили близько 200 грамів канабісу та електронні ваги. Частину наркотиків жінка зберігала при собі, а іншу – в підсобному приміщенні.

В ході обшуку домогосподарства 38-річного жителя Жмеринської територіальної громади працівники поліції виявили та вилучили паперові згортки із канабісом. Близько 400 грамів наркотичної речовини зловмисник  ховав у підсобному приміщенні. Як з’ясувалось, чоловік раніше судимий за наркозлочини.

Вилучені речові докази направлені на експертизу.

За цими фактами розслідуються провадження за ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України. За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років.

Після проведення експертиз буде визначена остаточна правова кваліфікація дій правопорушників.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозру.

Відділ комунікації поліції
Вінницької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux