Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Спілкуючись з молоддю, завжди потрібно думати про наслідки, аби не скалічити дитячі долі та убезпечити від хибних кроків – керівник ювенальної превенції Вінницького відділу Володимир Борищук
Опубліковано 06 липня 2018 року о 16:37

Понад 22 роки начальник сектору ювенальної превенції Вінницького відділу поліції Володимир Борищук присвятив роботі з дітьми та  сім’ями, які опинились у складних життєвих обставинах. Профілактика злочинів серед дітей, насильство в сім’ях, робота з неповнолітніми, схильними до правопорушень, відпрацювання нічних, розважальних і торговельних закладів щодо недопущення продажу підліткам алкоголю та тютюну – щоденна робота керівника підрозділу та його підлеглих.


Прийшовши у правоохоронні органи в 1996 році, Володимир Борищук був призначений на посаду оперуповноваженого відділення кримінальної міліції у справах неповнолітніх міського відділу, а через чотири роки очолив цю службу.        
 - Робота з дітьми є особливою та відповідальною. До кожного потрібний особливий підхід, адже дитяче сприйняття звичайних життєвих ситуацій неоднозначне. Водночас потрібно бути дитячим психологом. Як порозумітися з підлітками мене навчили в студентські роки у педагогічному інституті, - розповідає Володимир Борищук. - Спілкуючись з молоддю, яка потрапила в поле зору поліції та перебуває на обліку, завжди потрібно думати про наслідки, аби не скалічити дитячі долі та убезпечити від хибних кроків.


   Так, у 2006 році, 16-річний хлопчик, якого  доставили до відділку за жебракування, випадково допоміг розкрити вбивство.
- Спілкуючись з хлопцем, я помітив, що він чимось збентежений, і хоче про щось розповісти, але вагається. Увійшовши у довіру до підлітка, мені вдалося дізнатися,   що хлопчик випадково став свідком вбивства вінничанина, над розкриттям якого працювали оперативники. Вбивцею виявився старший товариш хлопця, - згадує Володимир.  


Також, вісім років тому двоє неповнолітніх правопорушників, випадково під час розмови, вивели правоохоронців на злочинну групу, на рахунку якої десятки крадіжок цінних речей з квартир вінничан.       
Рятувати дітей та допомагати їхнім батькам зберегти повноцінні родини, застерігати підлітків від згубного впливу шкідливих звичок та наркотиків – це те, чому Володимир Борищук присвятив своє життя.
- Сьогодні на профілактичному обліку сектору ювенальної превенції Вінницького відділу поліції перебуває 22 підлітки та  34 родини, які опинились у складних життєвих обставинах. У цих родинах виховуються 73 дитини.

Відділ комунікації поліції
Вінницької області  

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux