Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Слідчі поліції направили до суду обвинувальний акт відносно фігурантів організованого злочинного угруповання, яке виготовляло та збувало амфетамін на території Вінниччини
Опубліковано 17 жовтня 2022 року о 12:48

17 жовтня обвинувальний акт скеровано до суду. У червні цього року працівники поліції затримали 34–річного організатора злочинного угруповання та його спільників, які облаштували у гаражному приміщенні нарколабораторію та у великих розмірах виготовляли наркотики. Місячний дохід зловмисників складав майже 400 тисяч гривень.

За словами начальника відділу розслідування особливо тяжких злочинів Слідчого управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Євгена Кронівця, поліцейські документували злочинну діяльність підозрюваних протягом кількох місяців та проводили оперативні закупівлі заборонених речовин.

За місцем проживання правопорушників та у нарколабораторії поліцейські провели обшуки та вилучили ряд доказів, що вказують на їх протиправні дії. Зокрема, амфетамін в особливо великих розмірах, скляний посуд, обладнання, прекурсори та хімічні реагенти для його виготовлення, електронні ваги, мобільні телефони та банківські картки.

Оперативний супровід здійснювали поліцейські Управління стратегічних розслідувань та Управління боротьби з наркозлочинністю за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури.

Дії організатора та його спільників слідчі кваліфікували ч. 1. 2, 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ч. 2 ст. 311 (Незаконне придбання та зберігання прекурсорів з метою їх використання для виготовлення психотропних речовин у великих розмірах), ч. 3 ст. 313 (Незаконне придбання та зберігання обладнання з метою виготовлення психотропних речовин) та ч. 2 ст. 317 (Утримання місця для незаконного вживання та виготовлення психотропних речовин, вчинене з корисливих мотивів) Кримінального кодексу України. 

Матеріали з обвинувальним актом направлені до суду.

Підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Відділ комунікації поліції

Вінницької області





Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux