Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Щоденно на Вінниччині працює понад 50 мобільних груп з контролю за дотриманням карантинних обмежень
Опубліковано 12 жовтня 2021 року о 09:15

На території області, яка перебуває в  "жовтій зоні" карантину,  проводяться профілактичні рейди, спрямовані на запобігання поширенню коронавірусної хвороби, а також здійснюється контроль за дотриманням громадянами та суб’єктами господарювання карантинних обмежень. 
Поліцейські щодня разом з представниками держпродспоживслужби, Укртрансбезпеки,  структур перевіряють громадські місця, суб’єктів господарювання, пасажироперевізників, людей, що перебувають на самоізоляції, з метою неухильного дотримання ними вимог карантину, зокрема, встановлених санітарних норм. 
Поліцейські проводять профілактично-роз’яснювальну роботу, а на  порушників складають адміністративні матеріали.  

 
За словами начальника Управління превентивної діяльності ГУНП у Вінницькій області Віктора Ковальчука, щодня понад 100 поліцейських разом з представниками держпродспоживспілки у складі мобільних груп перевіряють магазини, торговельні центри, заклади харчування. 


Спільно з представниками Укртрансбезпеки правоохоронці здійснюють перевірку перевізників, громадянам пояснюється важливість дотримання маскового режиму у транспорті та інших громадських місцях. 
За період перебування  області в «жовтій зоні» на порушників правил карантину поліцейські склали 676 адміністративних матеріалів за ст. 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно протиепідемічних правил і норм). З  них - 586 постанов за ч. 2 ст. 44-3 КУпАП (перебування в громадських місцях без захисних масок, що закривають ніс та рот), за що передбачений штраф від 170 до 255 гривень.
Крім того,  на суб’єктів господарювання складено  90 протоколів за ч. 1 ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) КУпАП. За таке правопорушення  передбачений штраф  від 17000 до 34000 гривень.  
За словами  першого заступника начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Олександра Сорочана, суб’єкти господарювання мають дотримуватись встановлених вимог : забезпечити  масковий режим в приміщеннях, безперешкодне користування антисептиками, дотримання соціальної дистанції між відвідувачами, вимірювання температури у працівників і у разі фіксації її підвищення не допущення таких працівників до роботи. 
Звертаємось до  громадян з проханням з розумінням поставитися до таких перевірок та неухильно   дотримуватись встановлених карантинних обмежень.

Відділ комунікації поліції
Вінницької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux