Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Вінницька поліція затримала підозрюваного у шахрайстві, який за гроші «звільняв» від кримінальної відповідальності
Опубліковано 28 грудня 2018 року о 16:38

Працівники Вінницького районного відділення поліції спільно з родичами однієї з ошуканих шахраями потерпілих затримали 23-річного зловмисника. Чоловік «працював» кур’єром у незнайомця, який по телефону видурював гроші у літніх людей під приводом «звільнення» рідних з поліції. Лише за минулу добу затриманий забрав у двох потерпілих гроші в сумі близько 100 тисяч гривень.
Як розповів начальник Вінницького відділення поліції Олександр Яворський,  28 грудня до Вінницького відділення поліції звернулись дві літні жінки з повідомленнями про вчинення відносно них шахрайських дій. За словами заявниць, на стаціонарний домашній телефон до них зателефонував незнайомець та повідомив про вчинення ДТП їхніми синами, у яких постраждали дівчата. Аби винуватцям аварій уникнути кримінальної відповідальності, потрібно заплатити гроші родичам «травмованих».


Одна з потерпілих, 59-річна жителька с. Якушинці, одразу ж віддала всі свої заощадження, аби врятувати сина, якого в цей час не було вдома. Де він, жінка не могла з’ясувати, оскільки свій мобільний телефон він залишив дома. 32 тисячі гривень жінка віддала кур’єру, який на таксі приїхав до неї додому.
Друга потерпіла – 81-річна жителька с. Агрономічне, одразу ж як зрозуміла, що її ошукали, розповіла про це рідним. До того ж зловмисник, який представився поліцейським і запропонував заплатити за «звільнення» сина від кримінальної відповідальності, зателефонував до неї вдруге. Виявилось, що близько 68 тисяч, які пенсіонерка віддала кур’єру, замало: їй ще треба доплатити 1 500 тисячі доларів США. Онук потерпілої зателефонував до поліції, рідних та друзів, які влаштували засідку, очікуючи зловмисника. У зазначений час, коли пенсіонерка біля будинку передавала гроші кур’єру, він раптово почав тікати. Онук потерпілої з друзями наздогнали його та затримали, а поліцейські заблокували автомобіль таксі, який його очікував на дорозі.


Правопорушником  виявився 23-річний киянин. Він розповів, що працює кур’єром у незнайомого чоловіка. Той телефонує, коли треба забрати гроші, і називає адресу. Отримані кошти він одразу ж переказує на банківські рахунки, вказані «роботодавцем». За це він отримує 5% від переказаної суми.

Поліція встановила організатора такого заробітку. З’ясувалось, він відбуває покарання у Луганській області.
Слідчим відділенням поліції розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 190 ККУ (шахрайство). За такий злочин затриманому загрожує  до 3-х років позбавлення волі.
Шановні громадяни! Не довіряйте подібним дзвінкам. Одразу перевірте, де дійсно знаходяться ваші рідні. Якщо невідомі під різними приводами просять перерахувати чи віддати гроші – негайно телефонуйте до поліції.

Відділ комунікації поліції
Вінницької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux