Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оперативники затримали зловмисників, які шахрайським шляхом привласнили благодійні пожертви погорільцям зі Жмеринського району
Опубліковано 12 квітня 2019 року о 15:41

У столиці оперативники  карного розшуку Вінниччини затримали групу шахраїв, які ошукали жительку с. Носківці Жмеринського району. Після пожежі жінка з двома дітьми залишилась без даху над головою. Небайдужі громадяни перерахували кошти на банківській рахунок родині погорільців, аби вони змогли відбудувати житло. Зловмисники скористались довірливістю потерпілої та привласнили з її картки 35 000 гривень.  
Як розповів начальник управління карного розшуку Головного управління Національної у Вінницькій області Андрій Дамзін, над розкриттям цього злочину працювали розшуківці обласного главку, жмеринської поліції та слідчі. Вжитими слідчо-розшуковими заходами протягом трьох днів особи, причетні до цього злочину були встановлені та затримані у м. Києві. Ними виявились четверо жителів столиці: дві жінки віком 23 та 25-років та двоє чоловіків 23 та 37 років. Один з них раніше неодноразово судимий за квартирні крадіжки.


Дізнавшись з засобів масової інформації та соцмереж, що на Жмеринщині збирають кошти для відновлення будинку родини, яка постраждала внаслідок пожежі, зловмисники під виглядом благодійників зателефонували до неї. Незнайомка представилась працівницею одного з телевізійних каналів та запропонувала допомогу у зборі коштів. Довірившись незнайомці, потерпіла назвала їй усі коди, які почали надходити на телефон у SMS-повідомленнях. Таким чином, зловмисники отримали доступ до її банківського рахунку та привласнили з нього 35 тисяч гривень.     

        
- Затримали зловмисників у орендованій київській квартирі. Оперативники вилучили у них 5 мобільних телефонів, 35 карток різних банків, 130 сім-карток різних мобільних операторів та квитанції про проведення банківських операцій, - розповів Андрій Дамзін. – Зараз правопорушників  перевіряємо на причетність до вчинення аналогічних злочинів на території країни.

Слідчим відділом поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Підозрюваним загрожує до 8 років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції
Вінницької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux