Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Присвятив своє життя захисту людей: вінницький поліцейський Віталій Олійник загинув у війні з російськими загарбниками
Опубліковано 07 жовтня 2022 року о 09:16

37-річний капітан поліції Віталій Олійник загинув 22 травня від ракетного обстрілу російською армією Запорізької області. 

З березня він у складі зведеного загону Національної поліції України «Сафарі» виконував бойові завдання на передовій, захищаючи територіальну цілісність України. 


Надійний товариш, спортсмен, професіонал - таким згадують свого колегу бійці вінницького КОРДу. Сміливий, справедливий, здатний на вчинок заради інших людей. Він став на захист України з 2014 року - добровольцем брав участь в АТО на сході України.


Йому було 37 років. Віталій народився та проживав у Вінниці. Навчався у школі № 29.

У родині Олійників – троє синів, з яких Віталій – наймолодший. У 2004 році, коли приїжджав у відпустку під час служби в Збройних силах, він познайомився з коханням усього життя - Аллою. Через два роки вони одружилися. Повернувшись з армії, Віталій вирішив пов’язати свій подальший життєвий шлях зі службою в правоохоронних органах та вступив до одного з профільних вишів на Прикарпатті.

«Це чудові роки нашого спільного життя. Ми були дуже щасливі. Хоча й було досить нелегко, адже багато часу він присвячував своїй нелегкій роботі. Але ми разом пережили навчання в університеті, АТО, часті виїзди на службові завдання, полігони. Пишались ним та завжди підтримували», - розповідає про чоловіка дружина Алла.

«Мій чоловік був завжди поруч, – каже Алла, - ми разом раділи коли народились наші діти – донька та син. Він підтримував мене, коли померли мої батьки. Був дуже турботливим батьком, мріяв виховати сина сильним та сміливим. Ми з дітьми завжди чекатимемо його з цієї страшної війни».

В правоохоронних органах Віталій з 2005 року. Дуже любив спорт, займався рукопашним боєм та крав мага. Неодноразово був учасником всеукраїнських змагань. Віталій влучно стріляв із різних видів зброї. Тому після навчання у виші розпочав службу в спецпідрозділі міліції. Останніх чотири роки поліцейський служив у спецпідрозділі КОРД старшим інспектором з особливих доручень.


«Віталій був надійним товаришем, дуже витривалим. Мав великий досвід. Професіонал у стрільбі та силових видах спорту», - так говорять про колегу його побратими. – Фактично він виконував завдання снайпера. Був нашим прикриттям. Під час бойових дій від його майстерності залежало чимало, а насамперед безпека товаришів».




«Капітан поліції Віталій Олійник врятував двох підлітків»,- розповідає про загиблого поліцейського один з ветеранів - спецпризначенців. – В лютому 2008 року у Вінниці відбувався міжнародний турнір з акробатики «Зорі над Бугом». Змагання проходили у спорткомплексі на березі річки Південний Буг. Віталій Олійник охороняв громадський  порядок біля спорткомплексу. У той час двоє підлітків, граючись, пішли на кригу річки та провалилися під лід. Віталій відразу кинувся на порятунок дітей і врятував їх, хоча сам міг загинути.


Дружина Алла зі сльозами на очах каже, що її чоловік своє життя присвятив захисту людей, а коли прийшла повномасштабна війна на рідну землю - віддав його за Україну.

За сумлінне ставлення до виконання службових обов’язків, рішучість і відвагу, професіоналізм Віталій Олійник нагороджений орденом «За мужність» 3 ступеню, відзнакою «За участь в АТО», медаллю «10 років сумлінної служби», медаллю «15 років сумлінної служби». В березі 2022 року йому достроково присвоєно звання «капітан поліції».

Вічна пам'ять захиснику України!


Відділ комунікації поліції 

Вінницької області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux