Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Продавали амфетаміну на півмільйона гривень в місяць: на Вінниччині слідчі повідомили про підозру організованій злочинній групі наркоторговців
Опубліковано 23 червня 2023 року о 09:40

Підозрювані «працювали» за чітко розподіленим ролями й відпрацьованими схемами. Кожен мав свій напрямок роботи – придбання психотропів та наркотиків, фасування їх, транспортування, поповнення клієнтської бази та безпосередній збут.





За словами заступника начальника слідчого управління обласного главку поліції Едгара Папікяна, злочинний бізнес організував раніше судимий 58-річний вінничанин спільно з двома співучасниками віком 36 та 35 років. Окрім загальної координації наркобізнесом, організатор відповідав за фінансову складову діяльності.


Заборонені речовини зловмисники поширювали у Вінниці через розгалужену мережу клієнтів.


Після затримання зловмисників поліцейські вилучили у них велику кількість «товару», яку вони не встигли продати.


Документували протиправну діяльність фігурантів слідчі обласного главку за оперативного супроводу Управління карного розшуку.


Процесуальне керівництво досудового розслідування здійснює обласна прокуратура.


21 червня усім учасникам групи повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 28 (Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) ч. 1 ст. 306 (Використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, прекурсорів, отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) та ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.


58-річному організатору також повідомлено про підозру за ч.1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Під час проведення ошуку за місцем його проживання слідчі вилучили набої та револьвер.



Підозрюваним загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.



Відділ комунікації поліції


Вінницької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux