Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Вінниччини готова забезпечити правопорядок під час проведення парламентських виборів народних депутатів
Опубліковано 09 липня 2019 року о 15:36

Про організацію виборчого процесу на території області, що належить до компетенції поліції, готовність забезпечувати публічну безпеку у день виборів, охорону та супровід виборчої документації, реагування на повідомлення, які надійшли про порушення передвиборчої агітації, та передбачену за них відповідальність, йшлося під час пресконференції в Головному управлінні Національної поліції Вінниччини.
9 липня в обласному главку поліції у Вінницькій області відбулась пресконференція представників слідчого управління, управління превентивної діяльності та ситуаційного відділу поліції щодо перебігу виборчого процесу на території області.


За словами начальника управління превентивної діяльності ГУНП у Вінницькій області Олексія Заверухи, з початку передвиборчої кампанії поліцією зареєстровано 85 фактів щодо можливих порушень виборчого законодавства. У Гайсинському, Ямпільському, Тростянецькому та Хмільницькому районах складено 6 адміністративних протоколів за ст. 212-13 КУпАП (виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск). Одне правопорушення зареєстровано у Єдиному реєстрі досудових розслідувань, за 40 фактами проводяться перевірки.

На охорону публічної безпеки та правопорядку під час проведення позачергових виборів народних депутатів задіяно близько 5 000 працівників поліції, Національної гвардії та державної служби надзвичайних ситуацій. Крім працівників поліції, які нестимуть службу на дільничних та окружних виборчих комісіях, цілодобово нестимуть службу групи реагування патрульної поліції та слідчо-оперативні групи. З числа працівників підрозділу особливого призначення поліції та Нацгвардії створені резерви.
Як зазначив начальник відділу охорони публічного порядку Василь Стаховський, у Вінниці чергуватимуть три групи працівників вибухотехнічної служби та кінологів. У разі необхідності вони готові виїхати у будь-який район для проведення роботи щодо виявлення та знешкодження небезпечних предметів.


Для оперативного реагування на повідомлення, які надходять до поліції щодо порушень виборчого процесу, в обласному управлінні створений ситуаційний центр, який працює у цілодобовому режимі.
За словами старшого інспектора ситуаційного відділу УОАЗОР Руслани Говорухіної, до робочої групи ситуаційного центру увійшли найбільш досвідчені працівники управління організаційно-аналітичного забезпечення, управління превентивної діяльності, кримінального блоку, слідчого управління, патрульної поліції та кіберполіції.


Про кримінальну відповідальність за злочини проти виборчих прав і свобод громадян розповів представник організаційно-методичного відділу слідчого управління Вадим Марковський.     

Відділ комунікації поліції
Вінницької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux