Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Вінниччини провели тактико-спеціальні навчання з затримання злочинців та звільнення заручників
Опубліковано 08 лютого 2021 року о 11:19

6 лютого у Вінниці поліцейські обласного главку разом з бійцями Нацгвардії, працівниками Служби судової охорони, Управлінь поліції охорони та патрульної поліції в умовах максимально наближених до реальних, відпрацювали алгоритм спільних дій під час проведення трьох спеціальних поліцейських операцій - «Сирена», «Заручник» та «Грім».

За легендою, у Вінниці група озброєних злочинців у масках на одній із вулиць міста в чоловіка викрали автомобіль, після чого захопили приміщення судової адміністрації та взяли двох людей у заручники.


Відразу після надходження повідомлення про вчинення особливо тяжкого злочину особовий склад главку поліції підняли по тривозі, а Ситуаційний центр розгорнув свою роботу під керівництвом начальника Головного управління Івана Іщенка.


Ситуаційний центр у реальному часі відслідковував маршрут руху «злочинців» та координував хід проведення спецоперації.


Правоохоронці перекрили можливі шляхи втечі зловмисників, заблокували виїзди з прилеглої території та оточили будівлю, у якій утримувались заручники.


Група поліцейських-перемовників намагалась домовитись зі зловмисниками про звільнення заручників,  але спроби були марними. Тоді спецоперація перейшла в активну фазу - проаналізувавши усю наявну інформацію , бійці КОРДу розпочали штурм приміщення. Злочинці чинили опір, проте за лічені хвилини вони були затримані. Заручників звільнили, ніхто із них не постраждав.

Обстежуючи територію проведення спеціальної операції, вибухотехніки виявили в приміщенні гранату, а в автомобілі, припаркованому поруч - вибухівку, залишену правопорушниками, яка згодом була знищена.


Збір речових доказів  проводила слідчо-оперативна група поліції.


За словами начальника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Івана Іщенка, такі спільні навчання потрібні, аби  правоохоронні відомства могли напрацювати алгоритм спільних дій під час затримання злочинців у ситуаціях, наближених до реальних. Це дасть змогу в майбутньому зберегти життя, як потерпілих, так і поліцейських.

Відділ комунікації поліції
Вінницької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux