Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські задокументували діяльність групи осіб, учасники якої займались виготовленням та реалізацією тютюнової продукції сумнівного походження на території України
Опубліковано 27 серпня 2024 року о 11:40

Незаконний бізнес з щомісячним обігом у 800 тисяч гривень організував мешканець Вінниччини. За вчинене правопорушникам загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Оперативну інформацію про те, що 43-річний вінничанин організував діяльність по збуту тютюну через поштові відправлення по всій території України, отримали співробітники Вінницького управління ДВБ Національної поліції України.

Поліціянти з’ясували, що група осіб, починаючи з березня 2023 року, здійснювала гуртовий продаж тютюну. Для організації незаконного бізнесу винайняли офіс, де оператори приймали замовлення на тютюнові вироби. Після чого в складських приміщеннях проводилась розфасовка продукції, яку щоденно відправляли замовникам через поштові відділення. Щомісячно вказана група здійснювала близько 1 000 поштових відправлень, загальний дохід від яких становив близько 800 000 гривень на місяць.

23 серпня слідчі обласного главку спільно зі співробітниками управління ДВБ у Вінницькій області, за силової підтримки КОРДу провели 11 обшуків за місцем здійснення протиправної діяльності, в помешкання та у транспортних засобах фігурантів.

За результатами обшуків слідчі вилучили близько 230 кг тютюну, 60 упаковок гільз під цигарки, майже 550 000 гривень у різній валюті, ноутбуки, автомобіль, мобільні телефони із сім-картами, чорнові записи, марки акцизного збору та інші речові докази.

За даним фактом слідчими здійснюється досудове розслідування за ч. 1, 2 ст. 199 КК України (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів). Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Вінницька обласна прокуратура.


Досудове розслідування триває. Встановлюються канали постачання тютюну та інших осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення.


Відділ комунікації поліції 


Вінницької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux