Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Вінниччини ліквідували черговий канал переправлення чоловіків через державний кордон України
Опубліковано 17 квітня 2023 року о 15:00

Двоє мешканців Вінницької області «допомагали» чоловікам, які намагались ухилитися від призову й незаконно перетнути державний кордон України. Під час організації чергового трансферу правопорушників затримали. Їм загрожує до 9 років позбавлення волі.

 


Заблокували незаконний канал переправлення чоловіків за кордон 12 квітня слідчі слідчого управління обласного главку поліції за оперативного супроводу працівників Управління Служби безпеки України у Вінницькій області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури. Силову підтримку забезпечували працівники спецпідрозділу КОРД.

 


Як розповів керівник відділу розслідування особливо тяжких злочинів Слідчого управління обласного главку поліції Євген Кронівець, до правоохоронних органів надійшла оперативна інформація про те, що двоє жителів обласного центру, за винагороду «допомагають» чоловікам призовного віку у перетині кордону поза межами пунктів пропуску.

 

За попередньою інформацією слідства, зловмисники підшукували клієнтів і при особистій зустрічі розповідали про умови та вартість «трансферу», а після оплати повідомляли точку збору для подальшого перетину кордону.

 

У визначеному місці ухилянта одягали у гідрокостюм та «провідник» показував місце перетину кордону поза офіційними пунктами пропуску. На території Республіки Молдова ухилянта мав чекати спільник зловмисників. Вартість своїх «послуг» чоловіки оцінили у 3 500 доларів США з особи.

 

Двоє фігурантів, жителі Вінницької області 42 та 52 років, затримані. Поліцейські у них вилучили грошові кошти, мобільні телефони та чорнові записи.

Зловмисникам повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід тримання під вартою.

 

Триває досудове розслідування в межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

 

Санкція статті передбачає до 9 років ув’язнення.



Правова кваліфікація діям кожного з фігурантів буде надана після проведення слідчих дій. Наразі правоохоронці встановлюють спільників затриманих, які можуть бути причетні до вчинення кримінального правопорушення.

 

Відділ комунікації поліції

Вінницької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux