Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Вінниччині поліцейські оголосили про підозру «смотрящему» за колонією в поширенні злочинного впливу та нападі на працівника установи
Опубліковано 15 квітня 2021 року о 09:22

14 квітня ув’язненому однієї з виправних колоній  Вінниччини слідчі-детективи ГУНП у Вінницькій області  за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань повідомили про підозру  у встановленні та поширенні злочинного впливу в установі відбування покарань. Крім того, йому інкримінують побиття працівника колонії.


Процесуальні дії проводилися за сприяння працівників Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції.

30-річний чоловік, засуджений за розбій та незаконне заволодіння автотранспортом, тривалий час відбуває покарання в одній із виправних колоній на Вінниччині.

За словами начальника ГУНП у Вінницькій області Івана Іщенка, досудовим слідством встановлено, що ув’язнений неодноразово порушував режим утримання, правила поведінки в установі, натомість підтримував кримінальні традиції,  чим  здобув авторитет серед інших засуджених та отримав статус, так званого, «смотрящого» за установою.  Він   організував постачання заборонених предметів на закриту територію, вирішував конфлікти між засудженими.

Крім того, «смотрящий» встановив  на території виправної колонії правила поведінки серед засуджених та вимагав безумовного їх дотримання вказаними особами. За порушення встановлених правил він та інші наближені до нього засуджені карали ув’язнених  шляхом застосування фізичного та психологічного насильства.


Крім цього «смотрящий» здійснював збір та розподіл коштів, в тому числі, здобутих злочинним шляхом,  забезпечував наповнення, так званого, «злодійського общака», при цьому, частина зібраних коштів передавалась за межі установи для підтримання функціонування криміналітету, а інша частина йшла на фінансування витрат з поширення свого злочинного впливу та авторитету на території установи.


Фігуранту повідомили про підозру у встановленні та поширенні злочинного впливу в установі відбування покарань відповідно до ч.2 ст. 2551 Кримінального кодексу України.


Такий злочин карається ув’язненням терміном до  п’ятнадцяти років.

Крім того, ув’язненому повідомлено про підозру у вчиненні нападу на працівника адміністрації установи в кінці лютого цього року. Зловмисник наніс працівнику колонії тілесні ушкодження. Такі дії кваліфіковані за ст. 392 КК України та караються ув’язненням терміном до 10 років.


В межах відкритих кримінальних проваджень в приміщеннях колонії проведені три санкціоновані обшуки. Слідчими вилучені мобільні телефони,  сім карти та чорнові записи.
Процесуальне керівництво розслідування здійснює  прокуратура Вінницької області.

Відділ комунікації поліції
Вінницької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux