Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція затримала раніше судимого зловмисника за підозрою у зґвалтуванні 19-річної вінницької студентки
Опубліковано 11 квітня 2018 року о 11:26

Протягом доби оперативники управління карного розшуку обласного главку поліції спільно з колегами з Вінницького відділу поліції встановили та затримали зловмисника, якого обґрунтовано підозрюють у вчиненні розбійного нападу та зґвалтування. Жертвою раніше судимого жителя Немирівського району, який 4 квітня звільнився з місць позбавлення волі, стала 19-річна студентка вінницького вишу. 10 квітня правопорушника затримали за місцем проживання, йому оголошено про підозру.

9 квітня до поліції звернулась 19-річна дівчина, яка повідомила, що стала жертвою насильницьких дій. Невідомий чоловік близько 6.30  напав на неї біля Європейської площі. Зловмисник також відібрав мобільний телефон, гроші та банківські картки.

За словами начальника управляння карного розшуку Головного управління Національної поліції у Вінницької області Андрія Дамзіна, потерпіла надала детальний опис правопорушника, описала характерні прикмети одягу, за якими тут же було надане орієнтування  всім підрозділам поліції. Паралельно поліцейські опрацьовували записи з камер відеоспостереження та перевіряли осіб, які нещодавно звільнились з місць позбавлення волі. Проведеним комплексом оперативних та слідчих заходів, підозрюваного ідентифікували протягом доби  і затримали за місцем проживання.

29-річний житель Немирівського району двічі притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжок. 4 квітня він звільнився з виправної установи, в якій провів п’ять з половиною років.

Згодом з’ясувалось, що у день звільнення затриманий вчинив крадіжку у селищі Брацлав Немирівського району. Розбивши вікно, він проник в однокімнатну квартиру, звідки викрав 500 доларів США.

У вчинених злочинах правопорушник зізнався.

Слідчим відділом поліції відкриті провадження за ч.1 ст.152 (зґвалтування) та ч.1      ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Затриманому оголошено про підозру, він затриманий в процесуальному порядку та поміщений в ізолятор тимчасового тримання. Чоловікові загрожує позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Триває розслідування.

Відділ комунікації поліції

Вінницької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux