Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На викраденому автомобілі скоїв потрійне ДТП: вінницькі оперативники розшукали зловмисника
Опубліковано 11 серпня 2023 року о 13:34

11 серпня поліцейські Вінниччини затримали раніше судимого чоловіка, який за ніч обікрав автівки, потім викрав автомобіль та вчинив на ньому ДТП. Викрадачеві загрожує до восьми років ув’язнення.



10 серпня близько 7 ранку до відділення поліції № 1 Вінницького райуправління поліції надійшло повідомлення про ДТП, у одному із дворів спального району Вінниці. Чоловік повідомив, що на його автомобілі та ще двох поруч припаркованих автівках вм’ятини та сліди від фарби бордового кольору.



За 30 хвилин до поліції надійшло повідомлення від 28-річного вінничанина про те, що вночі невідомі особи заволоділи його автомобілем Daewoo Nexia бордового кольору, який був припаркований в дворі багатоповерхового будинку. 


Слідчо-оперативна група виїхала на повідомлення та розпочали досудове розслідування. 


Згодом, поліцейські знайшли біля гаражів в прибудинковій території викрадену автівку пошкодженою. 



За словами т.в.о. начальника відділення поліції № 1 Вінницького районного управління поліції Вадима Парфєнтьєва, поліцейські встановили, що до викрадення автомобіля Daewoo причетний 43-річний житель міста Дніпро, який нещодавно звільнився з місць позбавлення волі. Чоловік, який в загальному провів за ґратами 27 років, не зміг прилаштуватись до цивільного життя. Не маючи роботи та коштів, він, в ніч з 9 на 10 серпня, пішов “прогулятись” містом. 


Перед тим як викрасти автівку, зловмисник розбив скло задніх дверей ВАЗу, припаркованого у дворі багатоповерхівки, та викрав магнітолу. “Гуляючи” далі, він розбивши скло задніх дверей Daewoo Nexia викрав із салону металопластикове вікно. Потім, повернувся та знайшовши ключі у підлокітнику вирішив транспортний засіб викрасти та поїхав кататись, але не впорався із керуванням й допустив зіткнення з автомобілями, припаркованими в одному із дворів. Після цього зловмисник проїхав ще кілька дворів, залишив автівку й втік. 



Завдяки злагодженій роботі поліцейських та проведеному комплексу слідчо-розшукових заходів оперативники знайшли та помітили правопорушника до ізолятора тимчасового тримання. 


Наразі слідством вирішується питання щодо повідомлення чоловіку про підозру та обрання запобіжного заходу. 


За вказаним фактом слідчі розслідують кримінальні провадження за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч. 4 ст. 185 (Крадіжка). Чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.


Відділ комунікації поліції

Вінницької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux