Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Вінниччині судитимуть учасників організованої злочинної групи, які вчинили озброєний розбійний напад та угон автомобіля
Опубліковано 03 квітня 2023 року о 09:45

До вчинення злочину зловмисники ретельно готувались, чітко розділили між собою ролі, підшукали зброю, встановили на автомобіль потерпілого пристрій, щоб постійно відстежувати його місце перебування. Протягом кількох годин поліцейські встановили усіх учасників нападу і затримали їх.



За словами начальника відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління поліції Євгена Кронівця, документували злочинну діяльність фігурантів слідчі обласного главку та оперативники Управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області. 32-річний вінничанин виконував роль організатора та координував дії двох своїх спільників віком 29 та 32 роки. Зловмисники дізнались, що у 34-річного потерпілого може бути значна сума коштів і почали планувати вчинення розбійного нападу. Вони відстежували маршрути руху потерпілого, вивчали звички та графік його роботи.


28 листопада минулого року двоє із підозрюваних підсіли в автомобіль чоловіка в с. Лука Мелешківська, почала бити, погрожувати зброєю, вимагати гроші. Розбійники змусили водія розпочати рух і їхати в напрямку Тиврова.


Потерпілому вдалось відволікти увагу нападників, вистрибнути з автомобіля та втекти. Зловмисники на автомобілі проїхали ще кілька кілометрів, після чого залишили його.



Фігурантів затримали у Вінниці на одній з автозаправок м. Вінниці бійці КОРДу через кілька годин.



За результатами проведення комплексу слідчих дій та за процесуального керівництва прокуратури Вінницької області організатору та двом його спільникам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 187 (Розбійний напад вчинений організованою групою) Кримінального кодексу України.


Дії організатора та одного із його спільників, 29-річного чоловіка, додатково кваліфіковано ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.


Поліцейські завершили досудове розслідування у цій справі. Обвинувальний акт скеровано до суду стосовно учасників злочинної групи.


Обвинуваченим загрожу до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.


Відділ комунікації поліції


Вінницької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux