Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Вінниччині слідчі повідомили про підозру членам злочинної групи, які організували підпільний цех з виготовлення та реалізації алкоголю під виглядом відомої європейської торгівельної марки
Опубліковано 26 січня 2023 року о 09:59

За результатами проведених експертиз сума збитків, заподіяних власникам торгової марки становить півмільйона гривень. У ході досудового розслідування слідчі з’ясували, що організував злочинний бізнес 25-річний мешканець м. Могилів-Подільський. Чоловік разом зі спільниками у підпільному цеху виготовляли алкогольні напої масковані під відомі марки брендів. Виготовлену продукцію група реалізовувала на території України. 



За словами заступника начальника слідчого управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Едгара Папікяна, звернення про незаконне використання торгового знаку поліцейські отримали на початку вересня 2022 року. За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження та спільно з оперативниками кіберполіції встановили осіб, причетних до протиправної діяльності. 



Жителі районного центру віком 25, 27 та 35 років, виготовляли алкогольну продукцію у підпільному цеху житлового будинку в селі Юрківці Могилів-Подільського району. 


Для незаконного збагачення ділки закупили та налаштували обладнання, що забезпечує масове виробництво, сировину та матеріали для виробництва контрафактного товару. Продавали сурогат під виглядом спиртного відомого бренду. 


З підпільного цеху в м. Могилів-Подільський вилучено понад 200 тетрапаків готового для продажу фальсифікату, барвники, ароматизатори, обладнання для розливу, розхідні матеріали та інші речові докази.



Процесуальне керівництво здійснює Вінницька обласна прокуратура. 


За результатами проведених експертиз у сфері інтелектуальної власності встановлено суму завданих збитків, заподіяних правовласникам бренду, яка сягає 500 000 гривень. 


Наразі організатору та учасникам злочинного угрупування повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 229 Кримінального кодексу України (незаконне використання знаків для товарів та послуг, вчинене у складі організованої групи, що завдало матеріальної шкоди у великому розмірі). Такий злочин карається штрафом до п'ятнадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого. 


Відділ комунікації поліції

Вінницької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux