Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Вінниччині слідчі поліції повідомили про підозру учасникам організованої злочинної групи, які займались незаконним вирубуванням деревини
Опубліковано 19 червня 2024 року о 11:40

37-річний мешканець Вінниччини розробив план злочинної діяльності, пов’язаної з незаконною рубкою дерев твердих порід, подальшої переробки та реалізації. До своєї схеми організатор залучив ще двох виконавців. Своїми діями зловмисники завдали державі збитків на суму близька 1,5 мільйонів гривень.

За словами заступника начальника слідчого управління Євгена Кронівця, протягом грудня 2023 року організована група вчинила незаконні порубки дерев різних порід та діаметрів у полезахисних смугах та інших захисних лісових насадженнях Гайсинського району. Незаконно зрізану деревину перевозили на заздалегідь орендовану територію деревообробного підприємства, перероблювали на паливні дрова, для подальшої реалізації та розподілу отриманих коштів між співучасниками.


Під час обшуків у місці зберігання та перероблення незаконно заготовленої деревини поліцейські виявили порублену деревину породи «Дуб», перероблену продукцію, інструменти, мобільні телефони, документи, чорнові записи та автомобіль, за допомогою якого зловмисники здійснювали свою незаконну діяльність.

На всі вилучені речові докази накладено арешт.


Згідно з висновками судової інженерно-екологічної експертизи - розмір шкоди, заподіяної державі, становить близька 1,5 мільйонів гривень.


Незаконну діяльність фігурантів задокументували слідчі обласного главку спільно зі співробітниками УСР у Вінницькій області.


За процесуального керівництва спеціалізованої екологічної прокуратури слідчі повідомили про підозру організатору у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28 та ч. 4 ст. 246 (Організація та здійснення незаконної порубки дерев у захисних та інших лісових насадженнях, перевезенні, зберіганні незаконно зрубаних дерев, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене повторно, організованою групою) КК України. Іншим учасникам організованої групи повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 28 та ч. 4 ст. 246 (здійснення незаконної порубки дерев у захисних та інших лісових насадженнях, перевезенні, зберіганні незаконно зрубаних дерев, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене повторно, організованою групою) КК України.

Санкція статті передбачає покарання до семи років позбавлення волі.

Слідчі звернулись з клопотанням до суду про обрання підозрюваним запобіжного заходу.




Відділ комунікації поліції 

Вінницької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux