Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Вінниччині поліцейські припинили діяльність злочинного угрупування, учасники якого незаконно переправляли чоловіків через державний кордон
Опубліковано 08 червня 2023 року о 11:00

Організували незаконну схему виїзду за межі країни військовозобов’язаних чоловіків двоє українців та житель Республіки Молдова. Своїх клієнтів затримані переправляли через транскордонну річку Дністер на човні. «Білет» на інший берег коштував у зловмисників від 4000 до 5000 доларів США.

За словами начальника обласного главку поліції Івана Іщенка, затримані в месенджерах розповсюджували інформацію, про те, що вони можуть допомогти чоловікам призовного віку потрапити до Республіки Молдова поза межами пункту пропуску. Вони попередньо обговорювали спосіб виїзду, місце та ціну своїх «послуг».


В ніч 6 на 7 червня слідчі слідчого управління обласного главку спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань та Міграційної поліції, а також працівників Головного оперативно-розшукового відділу 24 прикордонного загону припинили незаконну діяльність фігурантів. Силову підтримку забезпечували спецпризначенці КОРДу.


35-річного жителя Вінницької області затримали на березі Дністра у Могилів-Подільському районі на човні з двома «клієнтами».


43-річного жителя Чернівецької області, який втік з місця переправи, розшукали та затримали у квартирі родичів у Могилів-Подільському районі, де він вирішив заховатись.

До складу групи входив і іноземець, житель Молдови, який зустрічав ухилятнів на іншому березі Дністра. Остаточна правова кваліфікація його діям, буде надана в ході досудового розслідування, оскільки він перебуває за кордоном.


Речові докази вилучено.


Зловмисникам повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу.


Вони затримані та перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.


Слідчим управлінням, за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури, розслідується провадження за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).



За такий злочин передбачено покарання - до 9 років позбавлення волі.



Відділ комунікації поліції


Вінницької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux