Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Вінниччині вдруге стартував масштабний молодіжний проєкт, успішно започаткований у минулому році
Опубліковано 25 січня 2022 року о 13:46

25 січня в обласному молодіжному центрі «Квадрат» відбувся масштабний захід за участі представників влади,  в ході якого було обговорено подальшу реалізацію першого в Україні  проєкту, започаткованого поліцією у минулого році. В онлайні до нього доєдналися  випускники усіх шкіл Вінниччини. Цей проєкт був  реалізований за підтримки органів  державної влади та місцевого самоврядування, а також завдяки тісній співпраці з закладами вищої освіти МВС. Сьогодні до нього приєдналися ще два виші системи МВС.


Презентація відбулась  в обласному молодіжному центрі «Квадрат» для випускників шкіл м. Вінниці і районів області. Вона транслювалась на каналі YouTube та охопила понад 2 000 школярів.


У заході взяли участь начальник ГУНП у Вінницькій області Іван Іщенко, голова обласної адміністрації Сергій Борзов, вінницький міський голова Сергій Моргунов, голова Вінницької обласної Ради Вячеслав Соколовий та представники закладів вищої освіти МВС.


Вперше проєкт «Кадетський корпус поліції» в Україні був презентований у минулому році та успішно реалізований спільно з Одеським державним університетом внутрішніх справ.


Як зазначив начальник обласного главку поліції Іван Іщенко, метою соціального проєкту «Кадетський корпус поліції» є створення необхідних умов для підготовки випускників шкіл до вступу в заклади вищої освіти системи МВС.
- Наш проєкт дає шанс слухачам здобути базові знання для вступу до закладів вищої освіти МВС, а також зрозуміти, чи правильно обрана ними професія. У минулому році навчання в «Кадетському корпусі» закінчили 36 учнів, половина з них – дівчата. Всі кадети, які мали стійку мотивацію та відповідні знання були зараховані на навчання до Одеського державного університету внутрішніх справ, - зазначив керівник обласного главку поліції Іван Іщенко. - Сьогодні ми розширюємо масштаби успішно започаткованої інновації та підписуємо меморандуми з Національною академією внутрішніх справ та Львівським державним університетом внутрішніх справ.


Навчання кадетів здійснюватиметься безкоштовно за рахунок підтримки Вінницької обласної державної адміністрації та міської ради. Бажаючі навчатися в кадетському корпусі будуть забезпечені одностроєм та усім необхідним для підготовки.


Голова Вінницької обласної державної адміністрації Сергій Борзов зазначив, що цей проєкт є першим кроком для ознайомлення з професією поліцейського. Торік 36 юнаків та дівчат пройшли навчання в межах «Кадетського корпусу поліції». Він актуальний, успішний, і охочих стати поліцейськими кадетами чимало, тому потрібно його розвивати.


- Кадетський корпус поліції – це спільна праця усіх сторін, зокрема, це ініціатива керівництва поліції Вінниччини та прагнення молоді. Ми, як представники влади, завжди раді допомогти у реалізації таких проектів, адже вони справді мають результат, - зауважив Вячеслав Соколовий.


Кадети поліції отримають фахові знання та фізичну підготовку на базі навчального Тренінгового центру поліції, де є новітня техніка, оснащення, сучасні спортивні зали.


Начальник ГУНП у Вінницькій області Іван Іщенко та представники Національної академії внутрішніх справ і Львівського державного університету внутрішніх справ підписали меморандуми про співпрацю.


Представники вишів розповіли, що їх науково-педагогічні працівники надаватимуть допомогу у підготовці кадетів для їх подальшого успішного вступу у ці заклади.


Проєкт «Кадетський корпус поліції» презентував заступник начальника ГУНП у Вінницькій області Ігор Волокітенко. Він розповів про умови навчання, процес підготовки випускників, фізичні тренування, продемонстрував однострій поліцейських кадетів, спеціальні шеврони та жетони.

 

 


Прийом документів у «Кадетський корпус поліції» триває з 25 січня до 14 лютого 2022 року за адресою: м. Вінниця, вул. Театральна, 10, тел. для довідок (067) 430-52-67, (0432) 59-42-22.


Відділ комунікації поліції
Вінницької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux