Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Вінниччині розпочався практичний етап операції «Мігрант»
Опубліковано 21 лютого 2018 року о 16:39

З метою контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері, виявлення фактів незаконного перебування на території області іноземців або осіб без громадянства, а також попередження інших правопорушень на Вінниччині в рамках загальнодержавної операції розпочався практичний етап профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант». Поліція виявила перших правопорушників.
З 5 по 20 лютого тривав підготовчий етап профілактичної операції «Мігрант», а відсьогодні поліцейські спільно з працівниками Державної міграційної служби та прикордонниками відпрацьовуватимуть її практично.
Правоохоронці перевіряють громадські місця, місця великого скупчення людей – вокзали, ринки, магазини, навчальні заклади, гуртожитки, готелі.
Як розповів начальник управління карного розшуку ГУНП Вінниччини Андрій Дамзін, неподалік Центрального ринку поліцейські зупинили 33-річного громадянина Грузії, який тимчасово проживає в Вінниці. Під час особистого огляду у нього вилучили паперовий згорток з марихуаною. В діях іноземця вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 309 ККУ (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). За це  передбачено покарання – до трьох років ув’язнення. Вилучена наркотична речовина направлена на експертизу.  
Ще одного громадянина Грузії, який у різних кафе в центрі міста обкрадав вінничан, затримали оперативники карного розшуку. Зловмисник викрадав з кишень верхнього одягу, залишеного на вішаках, гаманці відвідувачів закладів. 46-річному правопорушнику доведена причетність до трьох таких крадіжок. Його злочинні дії зафіксували камери відеоспостережень. Відповідно до ч.1 ст. 185 ККУ (крадіжка) правопорушнику оголошено про підозру. Йому загрожує до трьох років в’язниці.   


Іноземні громадяни, які перебувають на території області з порушенням законодавства, або не мають права перебувати на території держави, будуть видворені за її межі.

Відділ комунікації поліції
Вінницької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux