Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Вінниччині поліція затримала зловмисників, які вчинили напад на дільничну виборчу комісію та намагались заволодіти виборчою документацією (ОНОВЛЕНО, ВІДЕО)
Опубліковано 26 жовтня 2020 року о 08:04

26 жовтня в Тульчинському районі вночі двоє чоловіків напали на виборчу комісію, яка після підрахунку голосів виходила з приміщення дільниці з виборчою документацією. Разом з ними перебувала жінка, яка представилась кандидаткою в депутати від однієї з політичних сил. Поліцейський, який здійснював охорону та супровід членів комісії, застосував зброю та викликав екіпаж поліції. Спільно з працівниками СБУ поліцейські  затримали зловмисників. Наразі вони дають покази слідчим.

Як розповів начальник ГУНП у Вінницькій області Іван Іщенко, близько четвертої години ранку у м. Тульчин до членів комісії, які виходили з  будівлі, де розташувалась виборча дільниця, під’їхав автомобіль «Ауді». З машини вибігли зловмисники та почали погрожувати фізичною розправою голові та членам комісії. Молодики намагались відібрати у голови комісії бюлетені та виборчу документацію, звинувачуючи членів комісії у фальсифікації та погрожуючи поліцейському. Під час конфлікту поліцейський, який здійснював охорону виборчої документації та супроводжував членів дільничної комісії, використав табельну зброю, здійснивши кілька пострілів в повітря  та викликав колег.  У результаті  нападники були затримані  та доставлені  до  відділу поліції.



Cеред затриманих - 25 та 29-річні вихідці з  Тульчинського району, які приїхали з Київщини. Раніше вони в поле зору поліції не потрапляли, а у момент вчинення правопорушення знаходились в стані алкогольного сп’яніння.


Слідством розпочаті кримінальні провадження за ч. 3 ст. 157 ККУ (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії) та ч. 1 ст. 345 ККУ (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). За такі правопорушення передбачено до 7 років позбавлення волі.
Двоє нападників  затримані у процесуальному порядку. Вирішується питання про оголошення їм про підозру. 
Правова оцінка діям жінки буде надана в ході розслідування. 
 

                                                                                                                                               Відділ комунікації поліції
Вінницької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux