Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Вінниччині напрацювали алгоритм спільних дій державних органів щодо контролю за дотриманням протиепідемічних норм
Опубліковано 20 жовтня 2021 року о 15:39

Сьогодні, 20 жовтня, в Облдержадміністрації Вінниччини відбулась координаційна нарада, на якій представники обласної влади, Укртрансбезпеки, Держпродспоживслужби, правоохоронних органів та перевізники узгодили дії щодо здійснення контролю за дотриманням нововведених карантинних обмежень, які набувають чинності з 21 жовтня. 


Відповідно до змін до Постанови Кабінету Міністрів «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”» з 21 жовтня заборонено здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом на автобусних маршрутах, авіаційним та залізничним транспортом у міжобласному сполученні без наявності у всіх пасажирів (крім осіб до 18 років) документів щодо вакцинації або тесту з негативним результатом на COVID-19, який чинний 72 години.  


Присутній на нараді  заступник начальника ГУНП Вінниччини Ігор Волокітенко зазначив, що мобільні групи поліції відповідно до законодавства, реагуватимуть на усі виявлені порушення карантинних вимог як з боку перевізників, так і пасажирів. 
- Наша мета не карати, а не допустити фактів порушень карантинних заходів, - зазначив Ігор Волокітенко.


Особливу увагу присутні звернули на недопущення порушення карантинних вимог перевізниками та пасажирами міжобласних сполучень. У транспорт цієї категорії без зазначених документів про вакцинацію або негативного тесту на ковід посадка пасажирів заборонена.     
- На сьогодні у Вінницькій області невакцинованими залишається велика кількість людей. Якщо враховувати, що 95% людей, які потрапляють у реанімаційні відділення не щеплені, тому держава включає відповідні важелі, аби захистити населення від розповсюдження епідемії, – зауважив заступник голови облдержадміністрації Сергій Здітовецький.  

      
Нагадуємо, що за порушення карантинних обмежень, відповідно до  ст. 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно протиепідемічних правил і норм), передбачена адміністративна відповідальність у вигляді накладення штрафу: на громадян - від 17 до 34 тисяч гривень, на посадових осіб - від 34 до 170 тисяч гривень.


Відділ комунікації поліції
у Вінницькій області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux