Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
МВС розглядає можливість створення Центру протидії природнім стихійним лихам - Денис Монастирський
Опубліковано 17 серпня 2021 року о 09:00

Про це міністр внутрішніх справ заявив під час зустрічі рятувальників, які повернулися з ліквідації пожеж у Греції. 

"МВС розробляє проєкт створення Центру протидії природнім стихійним лихам, який буде працювати в Україні, а потім допомагати й Європі у подоланні надзвичайних ситуацій", - заявив Денис Монастирський. 

Очільник правоохоронного відомства подякував рятувальникам за ліквідацію пожеж у Греції та висловив сподівання, що набутий досвід стане у нагоді на службі державі. 

"Вітаю вас, воїни-вогнеборці! Ми тут, щоб відзначити ваш внесок у захист не лише української землі,  а тепер ще й боротьбу з вогнем у Греції. Минулого року Україна також стикнулася з важкою стихією. Цього року така доля спіткала Туреччину та Грецію. І це надзвичайно приємно, що ви змогли допомогти іншим країнам у цій непростій боротьбі. Я переконаний, що сила ДСНС та ваш досвід - кращих представників цієї служби, будуть і надалі служити Україні", - сказав він. 

Голова ДСНС Микола Чечоткін наголосив, що зусиллями українців гасло "Слава Україні" стало символом боротьби з вогняною стихією.

"Дорогі рятувальники, я вітаю вас на Батьківщині! Дякую за самовіддану працю, сотні врятованих життів. Ви у рази підвищили імідж української Державної служби з надзвичайних ситуацій", - підкреслив він. 

Прямо на аеродромі рятувальників зустріли дружини та діти. Вже сьогодні українці, які стали героями для греків, будуть вдома зі своїми рідними. 

Понад 100 українських пожежників допомагали гасити пожежі в Греції з 6 серпня. Лісові загоряння в країні виникли через рекордну спеку та дії людей.

Від початку робіт зведеним загоном ДСНС ліквідовано окремі осередки пожежі по фронту понад 19 тисяч метрів, глибиною до 60 м, ліквідовано низову пожежу на площі 1,7 га та верхову площею 350 кв. метрів, врятовано 2 населених пункти Спатарі та Метохи, зокрема: 27 житлових будинків, культову споруду, 33 господарчі будівлі, зерносховище, притулок для собак, 54 вулики та стадо овець. Поблизу м. Каматріадес врятовано житловий будинок, 2 господарські будівлі, 13 вуликів, 23 гектари оливкового та інжирного саду.

Нагадаємо, 15 серпня авіація ДСНС України повернулася з Турецької Республіки, де рятувальники надавали допомогу у гасінні масштабних лісових пожеж.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux