Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людмила Тростогон: жінка-криміналіст, яка фіксує злочини на деокупованих територіях
Опубліковано 16 грудня 2022 року о 15:58

Начальник відділу криміналістичного забезпечення слідчого управління Головного управління Національної поліції підполковник поліції Людмила Тростогон. Ця жінка фіксує сліди злочинів, вчинених російськими військовими у звільнених областях України.


Людмила майже 27 років тому прийшла в органи внутрішніх справ помічником слідчого та має понад 19-річний досвід роботи за експертно-криміналістичним напрямком. За кілька днів буде 6 років, як Людмила Тростогон очолює відділ криміналістичного забезпечення слідчого управління обласної поліції. Вона могла б залишитись в тилу, де спокійніше, але тоді б зрадила саму себе.


Підполковник поліції Людмила Тростогон розказувати про свою професію може годинами: «Моя робота дуже цікава та відповідальна. Від роботи криміналіста на місці злочину залежить його розкриття». - каже поліцейська. Вона упевнена: не буває так, щоб злочинець не наслідив.
- Я поїхала на звільнені території тому, що кожен військовий злочин має бути зафіксований, а кожен причетний до нього - покараний! - у телефонній розмові каже Людмила Петрівна. - Ми щоденно працюємо для того, щоб не залишити поза увагою жодного злочину, вчиненого ворожими військовими. День за днем ми почергово обстежуємо деокуповані міста та села, фіксуємо пошкодження, досліджуємо місця обстрілів, знаходимо та оглядаємо місця поховань.


Кожен ранок криміналістів починається з визначення населених пунктів, в яких вони працюватимуть разом зі слідчим та колегами з інших областей. Уся ця кропітка робота є необхідною складовою процесу повного документування злочинів ворожих військових.

Криміналісти оглядають будинки і подвір’я місцевих мешканців, в яких мародерили, вбивали та катували окупанти. За допомогою дактилоскопічних порошків обробляють побутові речі та вилучають відбитки, що залишили рашисти. Зібрані докази будуть внесені в базу і свідчитимуть про перебування росіян на території України.


Нещодавно начальник відділу із колегами обстежували та вилучали слідову інформацію в одній зі шкіл, у якій окупанти облаштували склад з озброєнням.



Каже, раніше найважчим для мене було їхати на вбивства дітей, а тут я бачила таке, що в голові не вкладається, як люди можуть таке чинити відносно інших людей. Саме тому, працюючи в режимі 24/7, ми з колегами зробимо все можливе для того, аби кожен причетний був покараний!



Людмила Петрівна бажає усім українцям не падати духом, вона впевнена, що перемога буде за нами! Все буде Україна!


Відділ комунікації поліції

Вінницької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux