Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За минулу добу слідчі Вінниччини задокументували два факти спроби підкупу поліцейських
Опубліковано 25 серпня 2022 року о 10:30

Злочини стались у Вінницькому та Тульчинському районах області. П’яні водії намагались «домовитись» з інспекторами за кілька тисяч гривень.

23 серпня працівники поліції задокументували факт пропозиції неправомірної вигоди у селі Стара Прилука Турбівської територіальної громади. Близько 23.20 інспектори сектору реагування патрульної поліції Відділу поліції № 4 Вінницького районного управління поліції зупинили автомобіль Renault під керуванням 44-річного місцевого жителя. Як з’ясувалось, чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння. За не складання адміністративних матеріалів водій запропонував поліцейським 3000 гривень.

За порушення правил дорожнього руху у смт Крижопіль біля 23.00 поліцейські зупинили водія автомобіля Renault. Під час спілкування правоохоронці помітили у чоловіка ознаки алкогольного сп’яніння.

Крім того виявилось, що водій позбавлений права керування транспортним засобом. Аби уникнути відповідальності 42-річний правопорушник, мешканець Крижополя, запропонував поліцейським грошові кошти в сумі 5000 гривень.

Від проходження освідування водії транспортних засобів відмовились.

Документували злочини слідчо-оперативні групи поліції.

За цими фактами слідством розпочато розслідування проваджень за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Порушникам загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Крім цього, на водіїв поліцейські склали адміністративні матеріали за вчинення правопорушень, передбачених ст. 126 (керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) та ст. 130 (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозру.

Відділ комунікації
Вінницької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux