Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Керівник поліції Вінниччини Іван Іщенко провів робочу зустріч з представниками ОБСЄ в Україні
Опубліковано 25 серпня 2021 року о 12:17

25 серпня в Головному управлінні Нацполіції відбулась робоча зустріч керівництва відомства з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Недім Улусан, Лукасом Кйельдсен та Маріаном Божеску. Присутні обговорили питання забезпечення безпеки та правопорядку в  регіоні, взаємодії поліції з іноземними партнерами, громадянським суспільством задля ефективності спільної роботи.

Представники моніторингової місії поцікавились загальним станом безпеки жителів області, роботою поліції у напрямку боротьби з незаконним обігом зброї і вибухівки, протидії домашньому насильству, охорони публічної безпеки та правопорядку, заходами щодо недопущення поширення COVID-19.


Керівники обласного главку поліції Іван Іщенко довів присутнім, що Вінниччина залишається одним із регіонів з високим рівнем безпеки. Про це свідчить соціальне опитування, ініційоване Національною поліцією. Поліцейські постійно вживають превентивні заходи, аби місцеві мешканці почували себе у безпеці. 
Посилену увагу працівники поліції приділяють боротьбі з незаконним обігом зброї та вибухівки. Так, у травні цього року, оперативні підрозділи та слідчі ліквідували організовану злочинну групу з числа 11 осіб, які незаконно виготовляли та збували зброю на території області. 


Іван Іщенко зазначив, що завдяки партнерству з іноземними колегами вінницька поліція постійно переймає позитивний досвід роботи та втілює інноваційні проєкти. Так, на території області впроваджуються безпекові проєкти «Custody Records», «Vezha», в районних управліннях та відділах поліції працюють фронт-офіси, орієнтовані на оперативне та результативне  надання поліцейських послуг в комфортних для громадян умовах. З усіма територіальними громадами Вінниччини підписані Меморандуми про реалізацію проєкту «Поліцейський офіцер громади», мета якого забезпечити кожну громаду окремим офіцером, який працюватиме і житиме на території цієї громади.


Представники моніторингової місії окрему увагу звернули на заходах, які вживають поліцейські щодо протидії домашньому насильству в умовах карантину. 
За словами Івана Іщенка, завдяки активній превентивній роботі поліцейських на території області кількість правопорушень, пов’язаних з домашнім насильством під час карантину, не збільшилась. На території міста Вінниці та у районних центрах працюють спеціальні групи, орієнтовані на попереджувальну роботу у цьому напрямку. 

Також Іван Іщенко наголосив, що 80% поліцейського колективу Вінниччини зробили щеплення проти коронавірусної інфекції, аби не наражати на небезпеку себе та оточуючих.    

 
Начальник поліції Вінниччини подякував іноземним партнерам за співпрацю. 
 
 

Відділ комунікації поліції
Вінницької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux