Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Керівник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Іван Іщенко 24 червня прозвітував перед депутатським корпусом про результати роботи вінницької поліції за п’ять місяців
Опубліковано 24 червня 2022 року о 14:27

У своєму виступі полковник поліції сказав :

- Цей рік поставив перед поліцією особливі виклики. Попри це, нам вдалося зберегти стабільність і контрольованість криміногенної ситуації.

Підрозділи поліції працюють в посиленому варіанті службової діяльності, суттєво активізувавши безпекові заходи, у першу чергу, в прикордонних районах.

Вдвічі збільшено кількість нарядів поліції на вулицях населених пунктів.

Забезпечено цілодобове несення служби поліцейськими на блокпостах, які розміщені на основних автомагістралях.

З початку роботи блокпостів перевірено понад 300 тисяч транспортних засобів, серед яких виявлено півсотні автомобілів, що перебували у розшуку, а також близько двохсот одиниць зброї та боєприпасів.

Завдяки вжитим заходам, на третину відбулося зниження рівня злочинності.

Вдвічі менше скоєно тяжких та особливо тяжких злочинів.

Впродовж року зареєстровано понад три тисячі кримінальних правопорушень, з яких дві тисячі – розкрито.

Слідчими підрозділами закінчено досудове розслідування та спрямовано до суду близько двох тисяч обвинувальних актів, у яких встановлено 1 тисячу 360 осіб, причетних до скоєння злочинів.

Ліквідовано злочинну діяльність семи організованих груп, якими вчинено 17 особливо тяжких та тяжких злочинів.

Варто вказати й на позитивні результати роботи з протидії кримінальним правопорушенням у сфері незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухівки.

Нами Уже викрито 80 злочинів даного виду, у тому числі 64 факти незаконного зберігання вогнепальної зброї та 9 – збуту.

Щодо заходів з протидії у сфері незаконного обігу наркотиків, то нами припинено діяльність 4 організованих злочинних угрупувань, які займалися виготовленням і збутом синтетичних наркотиків та постачанням їх до місць відбування покарань.

Викрито понад півтисячі наркозлочинів, з яких кожний четвертий – збут. З незаконного обігу вилучено близько 80 кг наркотичних речовин.

Нами відкрито 13 кримінальних проваджень щодо організації незаконного перетину кордону, із яких три – скеровано до суду з обвинувальними актами.

За результатами проведення профілактичних заходів з відпрацювання населених пунктів, установлення та відпрацювання осіб, які можуть бути причетними до співпраці з агресором, слідчими розпочато більше півсотні кримінальних проваджень.

Найбільше яких за фактами: посягання на територіальну цілісність і недоторканість України - 27, колабораційну діяльність та незаконне поводження із зброєю - 8, а також привласнення гуманітарної допомоги з метою збагачення - 4.

Але є ще один важливий напрямок роботи, який потребує нашої спільної уваги – це робота з дітьми.

Наш регіон став прихистком для 180 тисяч переселенців з територій, які окуповані, або де тривають бойові дії, серед них майже 55 тисяч – діти.

Для них організовуємо: майстер-класи, екскурсії, навчання, спортивні та розважальні заходи. У межах компетенції надаємо допомогу у вирішені соціально-побутових питань сім’ям переселенців.

Наші досягнення – це не лише розкриті злочини та затримані злочинці. Найбільша перемога – врятовані життя.

Адже пліч-о-пліч, спільно з рятувальниками та військовими, поліцейські Вінниччини провели ряд евакуаційних заходів мирних громадян з місць проведення бойових дій до безпечних регіонів.

Незважаючи на цей важкий час, продовжуємо роботу щодо впровадження раніше анонсованих проєктів.

Зокрема, у квітні відбувся другий набір 47-ми слухачів-кадетів, які проходять навчання на базі Тренінгового центру (проєкт «Кадетський корпус поліції»).

Наряду з цим, поступово впроваджуємо у кожному підрозділі поліції систему відеоспостереження «Custody Records», яка цілодобово забезпечує відеофіксацію дій поліцейського з громадянами, що гарантує дотримання прав людини під час перебування у підрозділі поліції, в той же час захищає правоохоронців від можливих провокацій.

Завдяки підтримці органів місцевого самоврядування Вінниччина займає лідируючі позиції по реалізації проєкту «Поліцейський офіцер громади».и Наразі, 93 офіцери громади надають поліцейські послуги в уже діючих 45 поліцейських станціях, 6 з яких відкрито у цьому році.

Депутати обласної ради одноголосно підтримали пропозиції керівника поліції Вінниччини.

Відділ комунікації поліції

Вінницької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux