Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
В області посилять профілактичні заходи для покращення безпекової ситуації на автошляхах
Опубліковано 01 жовтня 2019 року о 18:36

Сьогодні, 1 жовтня в Головному управлінні Нацполіції у Вінницькій області відбулась пресконференція щодо безпеки на автошляхах області. Йшлося про причини аварійності та посилення заходів поліції та зацікавлених служб для покращення безпекової ситуації на дорогах Вінниччини.
У пресконференції взяли участь представники управління превентивної діяльності ГУНП,  управління  патрульної поліції, Управління дорожнього господарства Вінницької ОДА, Управління Укртрансбезпеки у Вінницькій області та КП «Вінницька транспортна компанія».


Як розповів т.в.о. начальника управління превентивної діяльності ГУНП у Вінницькій області Олексій Заверуха,  при загальній тенденції зменшення дорожньо-транспортних пригод з потерпілими – з 438 в минулому році до 414 у поточному, збільшилась кількість загиблих осіб на 12. В цьому році в аваріях загинуло 95 людей ( в минулому році – 83), серед них  п’ятеро дітей. 537 осіб травмувалися, в тому числі 84 дитини.


З початку року на території області сталося 7 маштабних дорожньо-транспортних пригод, в яких 10 осіб загинули та 41 особа травмувалася.
Аналіз стану аварійності показав, що пік кількості  автопригод з постраждалими  припав на серпень місяць - 14,7%  від усіх ДТП.
Найчастіше автопригоди  стаються о 14:00 годині (в цей час було скоєно 7,3% від усіх ДТП). Разом з тим, найбільша кількість ДТП з постраждалими припадає на 18:00 годину.
Поширеними видами автопригод залишається зіткнення (61,4%), наїзд на перешкоду (15,5%), наїзд на транспортний засіб, який стоїть (10,3%), що загалом складає 87,2% від усіх ДТП.
Основними причинами автопригод, які були вчинені в 2019 році, є недотримання дистанції, порушення правил маневрування,  перевищення безпечної швидкості руху, керування транспортним засобом у нетверезому стані,  порушення правил проїзду перехресть.
З вини п’яних водіїв сталося 24 аварії, в яких 3 особи загинули та 29 травмувалися.
З 1 жовтня в рамках проведення комплексу профілактичних заходів «Безпека дорожнього руху – це життя»  буде збільшена кількість автопатрулів на трасі М-12 та на ділянках доріг в напрямку Могилів-Подільського.


За словами начальника відділу управління патрульної поліції Дмитра Сивака, поліцейські проведуть роз’яснювальну роботу з школярами на тематику дотримання правил дорожнього руху, водіями, посилять контроль за пасажироперевізниками .
В свою чергу, заступник начальника  Управління дорожнього господарства Вінницької ОДА Олександр Шнепа розповів про заплановані безпекові заходи, зокрема, про заплановане на найближчу перспективу встановлення на території автошляхів 80 камер відеонагляду.

Відділ комунікації поліції
Вінницької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux