Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Очільник поліції Вінниччини відсторонений від служби на період проведення службового розслідування – Сергій Князєв
Опубліковано 24 червня 2019 року о 13:20

Голова Національної поліції України задовольнив рапорт начальника поліції Вінницької області Юрія Педоса про відсторонення. На час службового розслідування він буде усунений від виконання обов’язків. 

Про це глава Нацполіції Сергій Князєв повідомив сьогодні, 24 червня, під час виїзної наради з особовим складом поліції Вінниччини у зв’язку з трагічною подією у Вінниці.

Сергій Князєв висловив співчуття рідним та близьким потерпілого, який вчора помер у лікарні. 

«Я розділяю ваш біль та запевняю, що зі свого боку, зроблю усе, аби винний був покараний.  Співробітнику поліції, який підозрюється у застосуванні фізичної сили до потерпілого,  повідомлено про підозру. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі. Вчора суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Вже сьогодні слідчі ДБР подали апеляцію на це рішення суду. Слідство клопотатиме про взяття підозрюваного під варту. Також він буде звільнений з лав поліції», – повідомив глава Нацполіції.

Сергій Князєв зазначив, що до нього звернувся з рапортом про відсторонення на час службового розслідування начальник поліції Вінницької області Юрій Педос. 

«Я задовільню цей рапорт і до закінчення службового розслідування його буде усунено від виконання обов’язків », – повідомив глава Нацполіції.

За наказом Голови Національної поліції готуються матеріали на звільнення заступника начальника обласної поліції, який відповідав за роботу з особовим складом.

Водночас ще чотирьох керівників – від начальника територіального відділу поліції до безпосереднього керівника – на період службового розслідування відсторонено від виконання обов’язків. 

«Наголошую, що поліція не покриває негідників. Ми докладаємо максимальні зусилля, аби розслідування було прозоре та швидке. Негідники, які паплюжать звання поліцейського та дискредитують службу, будуть відповідати перед законом», – акцентував Сергій Князєв.

Нагадаємо, суд обрав запобіжний захід вінницькому поліцейському за перевищення службових повноважень.

Департамент комунікації

Національної поліції України 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux